Kommentar:Bilder fra en utstilling

Det er spesielt 3 ting dette års bilutstilling vil bli husket for - sett med norske øyne. Ford som kjøpte Pivco, Mercedes SLR og hva et normalt norsk vintervær kan gjøre for å ødelegge en internasjonal bilutstilling.

Hr. Julenisse! Alt denne skribenten ønsker seg er en Mercedes SLR. Jeg lover å være snill gutt i mange år, og jeg lover å gi våre lesere daglige nyheter fra Norges ledende biltjeneste i lang, lang tid.
Hr. Julenisse! Alt denne skribenten ønsker seg er en Mercedes SLR. Jeg lover å være snill gutt i mange år, og jeg lover å gi våre lesere daglige nyheter fra Norges ledende biltjeneste i lang, lang tid. Vis mer
Publisert

-- Hva jeg synes om Th!nk? Franskmannen himler artistisk med øynene og smiler bredt. -- Th!nk twice before you buy! utbryter han. For denne bilen er for liten for alle, var den gjengse kommentaren, selv fra franskmenn, italienere og spanjoler som er fortvilet over kaotisk biltrafikk i kontinentale storbyer.

Før man begynner å feire et nytt, norsk industrieventyr, finner vi grunn til å minne om at det faktisk ikke er slik at det er bilen som var det viktigste da Ford overtok Pivco, men at det var menneskene bak selskapet, grunder-ideene og teknologien som var interessant.

For Ford var Pivco "peanuts". Den samlede utstillings-standen til Ford - som samlet alle deres merker (Ford, Jaguar, Aston Martin, Lincoln, Mercury - og Pivco), kostet nemlig 27 millioner dollar - og det er sannsynligvis mye mer enn hva Ford betalte for å overta aksjemajoriteten i Pivco!

Været i fokus

Utstillingen startet med "snøstorm" som sørget for å stenge flyplassen, lamme trafikken, og stenge skoler, restauranter og gamlehjem. Det var med nød og neppe at pressedagene i det hele tatt kunne gjennomføres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer