Kommentar:Bilder fra en utstilling

Det er spesielt 3 ting dette års bilutstilling vil bli husket for - sett med norske øyne. Ford som kjøpte Pivco, Mercedes SLR og hva et normalt norsk vintervær kan gjøre for å ødelegge en internasjonal bilutstilling.

Hr. Julenisse! Alt denne skribenten ønsker seg er en Mercedes SLR. Jeg lover å være snill gutt i mange år, og jeg lover å gi våre lesere daglige nyheter fra Norges ledende biltjeneste i lang, lang tid.
Hr. Julenisse! Alt denne skribenten ønsker seg er en Mercedes SLR. Jeg lover å være snill gutt i mange år, og jeg lover å gi våre lesere daglige nyheter fra Norges ledende biltjeneste i lang, lang tid. Vis mer
Publisert

-- Hva jeg synes om Th!nk? Franskmannen himler artistisk med øynene og smiler bredt. -- Th!nk twice before you buy! utbryter han. For denne bilen er for liten for alle, var den gjengse kommentaren, selv fra franskmenn, italienere og spanjoler som er fortvilet over kaotisk biltrafikk i kontinentale storbyer.

Før man begynner å feire et nytt, norsk industrieventyr, finner vi grunn til å minne om at det faktisk ikke er slik at det er bilen som var det viktigste da Ford overtok Pivco, men at det var menneskene bak selskapet, grunder-ideene og teknologien som var interessant.

For Ford var Pivco "peanuts". Den samlede utstillings-standen til Ford - som samlet alle deres merker (Ford, Jaguar, Aston Martin, Lincoln, Mercury - og Pivco), kostet nemlig 27 millioner dollar - og det er sannsynligvis mye mer enn hva Ford betalte for å overta aksjemajoriteten i Pivco!

Været i fokus

Utstillingen startet med "snøstorm" som sørget for å stenge flyplassen, lamme trafikken, og stenge skoler, restauranter og gamlehjem. Det var med nød og neppe at pressedagene i det hele tatt kunne gjennomføres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.