Utvider hydrogen-tilgjengeligheten

Kommer den nye bilrevolusjonen ?

Uno X har åpnet en ny fyllestasjon der det tilbys både diesel, bensin og... hydrogen. Dermed begynner det å se lysere ut for potensielle hydrogenbilkunder.

IKKE BARE BENSIN OG DIESEL: Nå har Norge fått nok en hydrogenstasjon. Foto: Uno X
IKKE BARE BENSIN OG DIESEL: Nå har Norge fått nok en hydrogenstasjon. Foto: Uno X Vis mer
Publisert

Og så var de tre. Det høres kanskje ikke mye ut, men går det som tilhengerne av brenselcelleteknologi for personbiler ønsker, kan dette være akkurat det lille sparket som får steinen til å begynne å rulle.

Vi snakker altså om den tredje hydrogenfyllestasjonen til Uno X, drivstoffdistributøren til Reitan-gruppen. Dinside var til stede for to år siden da den første åpnet på Kjørbo i Sandvika sør for Oslo. Det ble da annonsert at målet var å utvikle et landsdekkende distribusjonsnett med 20 fyllestasjoner for hydrogen.

Har gått tregt

Det har i etterkant vist seg å gå tregere enn entusiastene hadde ønsket og ildsjelene som står på for at hydrogen skal bli stort som drivstoff, har uttrykt frustrasjon over det de kaller manglende vilje fra myndighetenes side til å sørge for tilstrekkelig med økonomisk støtte.

Tidligere i høst måtte den andre og lenge enerådende hydrogendistributøren, Hyop, kaste inn håndkleet og legge ned sine stasjoner.

Men Uno X har i mellomtiden åpnet stasjon nummer to i Bergen og nå altså det andre tankstedet i Oslo-regionen, denne gangen drøye tre mil nord for Sandvika-stasjonen, på Hvam nord for hovedstaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer