Volvo elbil

Kommer i høst

Volvos nye elbil vises allerede i høst. Ifølge den nye Volvo-sjefen blir dette en helt ny type bil.

EMBLA: Mange tror at Embla – navnet på den første kvinnen i norrøn mytologi – vil bli navnet på Volvos nye elbil som vises til høsten. Designstudien har bakdører som åpner feil vei. Disse er tynge og dyre og kommer neppe i serieproduksjon. Å holde vekt og pris nede har høy prioritet hos elbilprodusenter Foto: Volvo
EMBLA: Mange tror at Embla – navnet på den første kvinnen i norrøn mytologi – vil bli navnet på Volvos nye elbil som vises til høsten. Designstudien har bakdører som åpner feil vei. Disse er tynge og dyre og kommer neppe i serieproduksjon. Å holde vekt og pris nede har høy prioritet hos elbilprodusenter Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Det er en stund siden avtroppende Volvo-sjef Håkan Samuelsson bekreftet at Volvo ikke kommer til å bygge en etterfølger til den store SUV-en XC90 når den går av med pensjon om et års tid. I stedet bygger Volvo en helt ny elektrisk bil som erstatning. Alle de kommende Volvo-modellene skal bli elektriske og dieselmotoren kastes på skraphaugen for godt.

I 2025 skal den svenske bilprodusenten selge 600 000 rene elbiler. Det er i hvert fall planen.

Nå bekrefter den nye Volvo-sjefen Jim Rowan i et intervju med britiske Autocar at den neste elbilen lanseres allerede i høst. Dette er noe tidligere enn det mange har trodd. Det vil nok uansett drøye til etter nyttår 2023 før vi får se bilen i norske butikker.

«En ny type bil»

- Vi har lovet å lansere et visst antall nye modeller i året, blant annet en ny elbil i året. I høst kommer vi til å vise fra den nye elektriske modellen som blir ekstremt viktig for oss, sier den nye Volvo-sjefen.

Denne bilen får et design som er langt unna det vi har sett hos Volvo tidligere. Den blir ifølge designsjef Robin Page en «helt ny type bil». Akkurat dette har vi imidlertid sett tidligere, blant annet med Kia EV6 og Ford Mustang Mach-E.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer