Toyota med storsatsing på elbil

Kommer med ti elbil­modeller på kort tid

Som vi har annonsert tidligere, har Toyota svært ambisiøse prosjekter som er klare til å settes ut i livet. Og nå er de første elbilene klare.

EL-SUV: Blant de tallrike modellene Toyota er i ferd med å utvikle, kommer blant annet en større etterfølger til den første elektriske RAV4 (bildet), som det er blitt registrert en del av i Norge de siste par årene - bruktimportert fra utlandet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EL-SUV: Blant de tallrike modellene Toyota er i ferd med å utvikle, kommer blant annet en større etterfølger til den første elektriske RAV4 (bildet), som det er blitt registrert en del av i Norge de siste par årene - bruktimportert fra utlandet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har utmerket seg ved å holde seg i det lengste til hybridteknologien, som de mestrer bedre enn noen. De har overlatt til andre å initiere satsing på batteri-elbiler i stor skala.

Elbilene fra Toyota har begrenset seg til den begrensede serien av RAV4 Electric, som ble solgt som ny i USA for noen år siden, og den lille bybilen i-Road.

Nå kommer elbilene

Men vi står foran en ny tid, som vi første gang annonserte i desember 2017. Og nå er det konkret: Nylig avduket Toyota en ny elbil - en batterielektrisk versjon av kompakt-SUV-en C-HR, som vi for øyeblikket kun får som hybrid, med bensinmotor her i landet. Men nå lanseres altså elbilen C-HR EV.

Avdukingen fant sted i Shanghai allerede i april, under den store kinesiske bilmessen der. Men det stopper ikke der for Toyotas elbilsatsing.

Den japanske giganten - som for øvrig er verdens største bilprodusent og også var var mestselgende merke i Norge i mai i år - har nemlig storstilte planer i den retningen.

Faktisk er ambisjonene enda større enn det vi trodde, inntil ganske nylig. Men nå har de annonsert at de skal lansere hele ti nye elbil-modeller, allerede i løpet av første halvdel av 2020-tallet- altså i løpet av de neste fem - seks årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer