Toyota med storsatsing på elbil

Kommer med ti elbil­modeller på kort tid

Som vi har annonsert tidligere, har Toyota svært ambisiøse prosjekter som er klare til å settes ut i livet. Og nå er de første elbilene klare.

EL-SUV: Blant de tallrike modellene Toyota er i ferd med å utvikle, kommer blant annet en større etterfølger til den første elektriske RAV4 (bildet), som det er blitt registrert en del av i Norge de siste par årene - bruktimportert fra utlandet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EL-SUV: Blant de tallrike modellene Toyota er i ferd med å utvikle, kommer blant annet en større etterfølger til den første elektriske RAV4 (bildet), som det er blitt registrert en del av i Norge de siste par årene - bruktimportert fra utlandet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toyota har utmerket seg ved å holde seg i det lengste til hybridteknologien, som de mestrer bedre enn noen. De har overlatt til andre å initiere satsing på batteri-elbiler i stor skala.

Elbilene fra Toyota har begrenset seg til den begrensede serien av RAV4 Electric, som ble solgt som ny i USA for noen år siden, og den lille bybilen i-Road.

Nå kommer elbilene

Men vi står foran en ny tid, som vi første gang annonserte i desember 2017. Og nå er det konkret: Nylig avduket Toyota en ny elbil - en batterielektrisk versjon av kompakt-SUV-en C-HR, som vi for øyeblikket kun får som hybrid, med bensinmotor her i landet. Men nå lanseres altså elbilen C-HR EV.

Avdukingen fant sted i Shanghai allerede i april, under den store kinesiske bilmessen der. Men det stopper ikke der for Toyotas elbilsatsing.

Den japanske giganten - som for øvrig er verdens største bilprodusent og også var var mestselgende merke i Norge i mai i år - har nemlig storstilte planer i den retningen.

Faktisk er ambisjonene enda større enn det vi trodde, inntil ganske nylig. Men nå har de annonsert at de skal lansere hele ti nye elbil-modeller, allerede i løpet av første halvdel av 2020-tallet- altså i løpet av de neste fem - seks årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.