Porsche 911

Kommer som både hybrid og elektrisk, men ikke med det første

De første bilene testes nå.

TRANGT OM PLASSEN: Dimennsjonene på 911 har ikke forandret seg nevneverdig på snart 50 år, selv om effekten nesten er tidoblet på de drøyeste versjonene, men ett eller annet sted her ønsker Porsche å få plass til en hybrid løsning. Foto: Rune M. Nesheim
TRANGT OM PLASSEN: Dimennsjonene på 911 har ikke forandret seg nevneverdig på snart 50 år, selv om effekten nesten er tidoblet på de drøyeste versjonene, men ett eller annet sted her ønsker Porsche å få plass til en hybrid løsning. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kommer ikke som noen overraskelse, egentlig. Det kom faktisk opp som et spørsmål under lanseringen av den nye 911 (med internkode 992) våren 2018 og da bekreftet Porsche allerede da at clutch-huset var forlenget for å kunne romme en elektrisk motor, dersom markedet krevde en slik løsning.

Forskjellige løsninger testes kontinuerlig og man sikter seg inn på at hybridversjoner lanseres allerede i 2023, ifølge det engelske nettstedet Autoexpress.

Autocar, derimot, melder at en hybridutgave av Porsche 911 ikke vil finne sted før tidligst 2026, med en helelektriske modell først i 2030.

Effekt eller rekkevidde?

Til Autoexpress forteller Porsche-sjefene at de ikke helt har bestemt seg for hvilken retning de skal velge. De to retningene er fokus på effekt eller økonomi og rekkevidde.

- Plattformen er klar for hybridløsningen og vi har forskjellige prototyper på veiene. Jeg kjører en selv, og den er morsom å kjøre, forteller dr. Michael Steiner, som jobber i deres forsknings- og utviklingsavdeling. Han har kjørt en effektorientert versjon.

Overfor TopGear sier sjef for produktporteføljen i Porsche, Frank Walliser at Porsche 911 kan deres siste modell som blir elektrifisert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer