Nå kommer nye Mercedes-Benz GLE i salg

Kommer som ladbar hybrid med hele ti mil rekkevidde

Nå er prisene klare for den første nye modellen ved navn GLE, en av markedets mest avanserte SUV-er.

LUKSUS-SUV: Nye GLE får et mye mer moderne interiør enn den utgående modellen, som var en oppgradert 3. generasjon ML - en modell som ble lansert som 1. generasjon i 1997. Foto: Daimler AG
LUKSUS-SUV: Nye GLE får et mye mer moderne interiør enn den utgående modellen, som var en oppgradert 3. generasjon ML - en modell som ble lansert som 1. generasjon i 1997. Foto: Daimler AG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første Mercedes GLE var egentlig en oppdatert ML av generasjonen som ble lansert i 2011. Dette er altså den første helt nye GLE og den tilbys i motsetning til ML (M-klassen), med tre seterader/syv sitteplasser. Vi omtalte nye GLE da den ble vist i september.

Elektrifisert fra start

Fra salgsstart blir GLE tilgjengelig med en sekssylindret EQ Boost-motor (mildt hybridisert med 48-voltssystem), og en ny dieselmotor.

GLE 450 4Matic får en effekt på 367 hestekrefter og et dreiemoment på 500 newtonmeter.

Den integrerte startgeneratoren gir i akselerasjonsfasen ytterligere 22 hk og 250 Nm.

GLE 300 d 4Matic får på sin side en ganske nyutviklet dieselmotor med lavt oppgitt forbruk og et solid dreiemoment på 500 newtonmeter.

Hybrid med 100 km rekkevidde

Flere bensin- og dieselmotorer vil naturligvis følge, i tillegg til den ladbare hybriden, som det knytter seg store forventninger til.

Sistnevnte versjon fremstår nemlig som spesielt interessant og vil kunne få en gunstig pris her i landet. Ola Källenius, som er den sannsynlige neste toppsjefen for den tyske bilprodusenten, har allerede annonsert at den skal få lengre rekkevidde på bare strøm enn konkurrentene - hele 100 kilometer etter målemetoden WLTP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer