Kompakt folkeracer

Selv om R20 virker litt tamt i forhold til R32 blir dette kulere.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Golfen som hadde navnet R32 klarte 250 hestekrefter ut på hjulene. Nå ligger det an til at også den nye Golfen kommer med de sentermonterte eksosrørene som R32 hadde.

Denne gangen vil den mest sannsynlig hete R20 og være utstyrt med en toliters turbomotor som yter 270 hestekrefter. Effekttallet her er ikke helt i mål, men ligger nok på dette nivået. Det vil si at det bør være mulig å komme ned på 5,5 sekunder i sprinten fra 0 til 100 med DSG (dobbelkløtsjkasse).

Audi S3 med 265 hestekrefter, firehjuldrift og S-tronic (samme som DSG, bare et annet navn) klarer i hvertfall det.

Det ligger an til at Golf med denne motoren får firehjulsdrift i likhet med Audi S3, mens Scirocco-varianten vil få forhjulsdrift.

Design

R20 vil ta med seg mange designelementer fra GTI, men vi regner med at Volkswagen vil strekke strikken enda lengre på R20. Vi regner med det siden frontens og baken er så godt tildekket, men vi kan allerede nå se de spesielle eksosrørene bak.

Frakfurtmessa som starter midt i september blir travel og det kan tenkes at Golf R20 dukker opp der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer