Kompakt-kupé i Golf-klassen

Nye Renault Mégane kommer også i en spenstig tredørsvariant, med tilnavnet Coupe.

Publisert
Sist oppdatert

PARIS (DinSide Motor): Mégane er Renaults kompaktklassebil. Det betyr at den konkurrerer mot biler som Volkswagen Golf, Toyota Auris og Peugeot 308. En helt ny utgave har blitt presentert på årets Paris-utstilling. Her kan du lese mer om den.

Ikke alene

I tillegg til femdørsutgaven kommer det også en langt mer sporty tredørsutgave. Noen ekte kupé i teknisk forstand er det naturligvis ikke snakk om, men i alle fall en ekte kombikupé. Denne vil gli rett inn blant biler som Volkswagen Scirocco og Opel Astra GTC.

Sportsligere på veien

Rent teknisk er det ikke så veldig mye som skiller disse bilene. Men Coupé er senket tolv millimeter og har et stivere fjæringsoppsett for mer sportslige kjøreegenskaper.

Motorer

Motormessig blir det også stort sett de samme alternativene. På dieselsiden betyr det en rekke alternativer på mellom 85 og 130 hester. Bensinmotorene strekker seg i første omgang fra 110 til 180 hester. Sistnevnte er en turbomotor på 2,0 liter. En helt ny turbomotor på 1,4-liter og 130 hester blir forøvrig tilgjengelig neste år.

Renault Mégane og Mégane Coupé kommer trolig til Norge rundt årsskiftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer