Kompakt-kupé i Golf-klassen

Nye Renault Mégane kommer også i en spenstig tredørsvariant, med tilnavnet Coupe.

Publisert
Sist oppdatert

PARIS (DinSide Motor): Mégane er Renaults kompaktklassebil. Det betyr at den konkurrerer mot biler som Volkswagen Golf, Toyota Auris og Peugeot 308. En helt ny utgave har blitt presentert på årets Paris-utstilling. Her kan du lese mer om den.

Ikke alene

I tillegg til femdørsutgaven kommer det også en langt mer sporty tredørsutgave. Noen ekte kupé i teknisk forstand er det naturligvis ikke snakk om, men i alle fall en ekte kombikupé. Denne vil gli rett inn blant biler som Volkswagen Scirocco og Opel Astra GTC.

Sportsligere på veien

Rent teknisk er det ikke så veldig mye som skiller disse bilene. Men Coupé er senket tolv millimeter og har et stivere fjæringsoppsett for mer sportslige kjøreegenskaper.

Motorer

Her vises Mégane Coupé på bilutstillingen i Paris Foto: Knut Moberg
Her vises Mégane Coupé på bilutstillingen i Paris Foto: Knut Moberg Vis mer

Kompakt-kupé i Golf-klassen

  1. Store bilder av Renault Megane Coupe


Motormessig blir det også stort sett de samme alternativene. På dieselsiden betyr det en rekke alternativer på mellom 85 og 130 hester. Bensinmotorene strekker seg i første omgang fra 110 til 180 hester. Sistnevnte er en turbomotor på 2,0 liter. En helt ny turbomotor på 1,4-liter og 130 hester blir forøvrig tilgjengelig neste år.

Renault Mégane og Mégane Coupé kommer trolig til Norge rundt årsskiftet.

  • Se store bilder her!
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer