Test: Volvo XC40 D4 AWD og Volvo XC40 T5 AWD

Kompakt storbilfølelse

Best på sikkerhet i klassen - og dieselen gir mest for pengene.

KLAR FOR PÅSKEN: Nye XC40 er første kompakt-SUV fra Volvo. Men kompakt betyr ikke trang og bilen gir gode kjøreopplevelser - særlig med dieselmotoren vi prøvde. Men billig er den nye Volvoen ikke. Foto: Rune M. Nesheim
KLAR FOR PÅSKEN: Nye XC40 er første kompakt-SUV fra Volvo. Men kompakt betyr ikke trang og bilen gir gode kjøreopplevelser - særlig med dieselmotoren vi prøvde. Men billig er den nye Volvoen ikke. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Friske kinesiske penger har virkelig gitt vind i seilene for Volvo om dagen. De rekker nesten ikke å skrive ut kontrakter på en modell før det kommer en ny. På få år har de kommet med fire splitter nye modeller. Her er den femte og de har allerede vist oss nye V60.

Vi har sett mange kopier - limt inn på Volvo-designen på de siste modellene, men de har klart å gjøre det finere og finere. XC60 føles kanskje mest komplett hittil.

Så dukker XC40 opp. Hva skal man si? Joda, den vekker oppsikt. Den er kul og annerledes og den stikker seg markant ut i mengden.

Harmonisk kan den ikke kalles. Hekken er kanskje ikke den mest vellykkede, men kjedelig er den ikke. Den har småbildesign, men ved siden av en mellomklasse-SUV ser den ikke liten ut. Og det er den ikke heller - i så måte overrasker den stort.

Man sitter i kanskje Volvos beste seter. De er ikke like setene i de andre Volvoene, men virker mykere. Vår bil har fullelektriske seter. Rattet kommer godt til deg.

Man kjenner igjen de digitale skjermene og flere av knappene, men knappene og pynten i rattet er ikke høyglans og aluminium men matt plast, uten at det ødelegger for et bra inntrykk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer