Kompromissløs kjøremaskin

Ariel Atom er strippet til beinet. Det den ikke trenger for å fungere, finner du heller ikke på Ariel Atom. Der er det kjøreegenskapene og ytelsene som er satt i fokus.

Publisert

Atom er det første nye fra den britiske bilprodusenten Ariel på mange år – 27 år, for å være nøyaktig. Ariel er et navn i britisk motorbransje med historie tilbake til 1800-tallet.

Ariel anno 1898

Ariel ble grunnlagt i 1898, og har produsert både racerbiler og motorsykler. I løpet av de siste 27 årene er det altså ikke kommet noe nytt fra den kanten – før Atom nå gjør krav på oppmerksomhet med sitt strippede legeme. Utviklerne har hentet inspirasjon fra racerbiler, motorsykler og flyvemaskiner, under konstruksjonen av Ariel Atom.

Lettvekter

456 kilo er vekten til Atom presset ned til. Det er minimalt med karosserideler, og de som eksisterer, består av vektbesparende komposittmaterialer. Bilen er konstruert etter en god del turer i vindtunnel, for å oppnå de beste egenskapene.

Mini

Sammenlignet med dagens personbiler, kan nok Atom fremstå like mikroskopisk som et atom. Den strekker seg 3,41 meter i lengden – som det ikke er mange modellene på dagens personbilmarked i Norge som kan måle seg med. Nærmest er den gamle Suzuki Wagon R+, som om kort tid blir avløst av en ny og noe lengre generasjon. Ariel Atom er 1,798 meter bred, og 1,195 meter høy. Sporvidden foran og bak er på 1,6 meter, mens akselavstanden er 2,345 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer