Konklusjon & konkurrenter

Vår test viser at Almera GTi har fantastiske kjøreegnskaper som kan friste noen og enhver over evne. Men står den seg mot knallharde utfordrere?

Publisert

Nissan møter knallsterk konkurranse mot Almera GTi. De åpenbare førstekandidatene er VW Golf GTi og Audi A3 1.8T -- begge utstyrt med VW-konsernets 1,8-liters turbomatede motor som yter 150 hk og 210 Nm.

Ytelsesmessig stiller de tre bilene rimelig likt, med akselerasjonstider fra 0 - 100 km/t som varier fra 8,1 til 8,5 sekunder, der Audien er kjappest og Golfen er tregest. Med henblikk på kjøreegenskapene er det klart at det skiller en god del mellom disse tre bilene, og Almeraen er nok den mest "rampete". Men design og prislapp spiller selvfølgelig en vesentlig rolle, og overraskende nok er de tre omtrent like dyre - det skiller bare 5.500 kroner mellom bilene, Audien er den rimeligste med sine 280.000, mens Golfen koster 285.000

Frekke franske frøkener

Fra PSA er også konkurransen knalltøff, Citroën VTS og Peugeot 306 GTi har samme 16-ventilerte tolitersmotor med 167 hk og rundt 200 Nm. Gearkassen skiller de to, Peugeoten har 6-trinnskasse, mens VTS'en har en vanlig femtrinns kasse. Sammenlignet med Almera er de franske frøkner marginalt langsommere - hovedankepunktet er at gearutvekslingene er for lange til å trives på kuperte og svingete norske veier, deres store fordel er at begge bilene har en mer komfortabel fjæring enn almera GTi - spesielt i lave hastigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer