Konklusjon og konkurrenter

Volvo XC60 2.4D er ikke spesielt billig. Likevel er den i våre øyne et interessant alternativ til sine tyske konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Volvo XC60 2.4D starter på 514.000 kroner. Som vi snart skal se, er ikke dette spesielt billig sammenlignet med rivalene. En stor fordel ved XC60 er imidlertid at man ikke trenger å legge til mer enn 30.000 kroner for å komme opp på utstyrsnivå Summum, som er relativt raust. Og med dette utstyrsnivået er bilen prismessig langt mer konkurransedyktig enn grunnutgaven.

Forutsetningen for å gå for XC60 er imidlertid at du ikke er spesielt opptatt av sportslige kjøreegenskaper. Hvis kjøreglede er viktig for deg, bør du i stedet velge Audi Q5, Mercedes-Benz GLK eller - ikke minst - BMW X3.

Mange sterke sider

Med utgangspunkt i et ønske om komfort og høy kvalitetsopplevelse fremstår imidlertid Volvos alternativ som konkurransedyktig, i hvert fall med laminerte sidevinduer (standard fra Momentum) og elektronisk styrte støtdempere (ekstra), som vårt testeksemplar hadde. XC60 kan også by på konkurransedyktig takhøyde, benplass i baksetene og lasterom. Firehjulsdriften er ikke den mest avanserte i klassen, men god nok. God bakkeklaring bidrar til god fremkommelighet. På sikkerhetssiden må vi anta at XC60 er fullt ut konkurransedyktig, kanskje til og med klasseledende. Også når det kommer til ergonomi og brukervennlighet kommer bilen godt ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer