Konklusjon og konkurrenter

Den oppdaterte utgaven av 3-serie er svært konkurransedyktig, ikke minst med denne relativt sjeldne drivlinjekombinasjonen.

Publisert
Sist oppdatert

3-serie skrek ikke akkurat etter en oppdatering, men justeringene eksempelvis i iDrive-systemet, er kjærkomne. I tillegg gjør designendringene at bilen oppleves litt ferskere. Det mest spennende med denne faceliften er likevel muligheten for firehjulsdrift på 320d. Legg til automatgir og de mest direkte konkurrentene er hektet av. For verken Mercedes eller Audi kan tilby denne kombinasjonen i denne prisklassen.

Audi og Mercedes

Audi A4 kan leveres med 2,0-liters dieselmotor på 170 hester og Quattro, men ikke automatgir. Mercedes C-klasse er kun tilgjengelig med firehjulsdrift i kombinasjon med sekssylindrede motorer. Så dersom du er ute etter firehjulsdrift, automat og diesel, er dette ditt eneste valg i klassen, med mindre du går helt opp på 3,0-liters-nivå.

For de kjøreglade

Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter


Ser vi på 3-serie mer generelt, vil vi oppdage at den fortsatt er førstevalget for de som er ute etter den mest inspirerende kjøreopplevelsen i klassen, og det uten at det går særlig ut over komforten. Audi A4 med tilsvarende dieselmotor og firehjulsdrift er hårfint dyrere, men A4 har også et jevnt over høyere utstyrsnivå og dessuten et års ekstra garanti. I det store og det hele er disse to bilene ganske jevne og det blir prioriteringer som bør avgjøre valget ditt.

Ingen optimal familiebil

Er du derimot ute etter en mer klassisk familiebil, bør du kikke blant ikke-premium-biler som Volkswagen Passat, Ford Mondeo og ikke minst nye Opel Insignia. Disse tilbyr jevnt over langt bedre plassforhold i forhold til pris.

Vellykket

Men 3-serie gjør fortsatt ikke noe forsøk på å være en stor og rimelig familielaster. Men som en litt mindre ”livsstilskombi” med føreren i skarpest fokus, fungerer den enda litt bedre enn tidligere. Og med den norgesvennlige kombinasjonen av firehjulsdrift, automat og firesylindret dieselmotor, blir den nok vel så populær.

  • Spesifikasjoner kan du sjekke her.
  • Store bilder ser du her.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer