Konklusjon og konkurrenter

Den oppdaterte utgaven av 3-serie er svært konkurransedyktig, ikke minst med denne relativt sjeldne drivlinjekombinasjonen.

Publisert
Sist oppdatert

3-serie skrek ikke akkurat etter en oppdatering, men justeringene eksempelvis i iDrive-systemet, er kjærkomne. I tillegg gjør designendringene at bilen oppleves litt ferskere. Det mest spennende med denne faceliften er likevel muligheten for firehjulsdrift på 320d. Legg til automatgir og de mest direkte konkurrentene er hektet av. For verken Mercedes eller Audi kan tilby denne kombinasjonen i denne prisklassen.

Audi og Mercedes

Audi A4 kan leveres med 2,0-liters dieselmotor på 170 hester og Quattro, men ikke automatgir. Mercedes C-klasse er kun tilgjengelig med firehjulsdrift i kombinasjon med sekssylindrede motorer. Så dersom du er ute etter firehjulsdrift, automat og diesel, er dette ditt eneste valg i klassen, med mindre du går helt opp på 3,0-liters-nivå.

For de kjøreglade

Ser vi på 3-serie mer generelt, vil vi oppdage at den fortsatt er førstevalget for de som er ute etter den mest inspirerende kjøreopplevelsen i klassen, og det uten at det går særlig ut over komforten. Audi A4 med tilsvarende dieselmotor og firehjulsdrift er hårfint dyrere, men A4 har også et jevnt over høyere utstyrsnivå og dessuten et års ekstra garanti. I det store og det hele er disse to bilene ganske jevne og det blir prioriteringer som bør avgjøre valget ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer