Konklusjon og konkurrenter

Nye Skoda Superb fremstår som et meget godt kjøp.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens test dreier seg i første rekke om Superb GreenLine. Denne bilen koster 286.000 kroner, en pris som med tanke på utstyrsnivået tåler sammenligning med både klasselederen Ford Mondeo og nestleder Volkswagen Passat.

Passat BlueMotion

Spesielt billig er imidlertid Superb GreenLine ikke. Sedan-utgaven av familiemedlemmet Volkswagen Passat 1.9 TDI BlueMotion koster for eksempel 290.000 kroner, bare 4.000 kroner mer. Noe mindre utstyr, ja, men ikke veldig mye.

Ford Mondeo

Kombi-utgaven av Ford Mondeo 1.8 TDCi Trend med 100-hesters motor koster 288.000 kroner. Og utstyrsnivået er noenlunde sammenlignbart.

Må stå på egne ben

Du skal altså være klar over at det ikke er noe stort økonomisk incitament for å velge akkurat denne Skoda-varianten. Superb GreenLine må konkurrere på like premisser og er avhengig av at du vektlegger den enorme bakseteplassen, de smarte løsningene, den høye komforten og den fine kvalitetsopplevelsen for at du skal velge Superb fremfor dens viktigste konkurrenter.

Holder seg godt

Hva så med annenhåndsverdi? Jo, våre erfaringer tilsier at Skoda holder seg meget godt i verdi. Skoda har gjort det godt i en rekke kundetilfredshet-undersøkelser både i Norge og andre land og det er ingen grunn til å anta at Superb skal ha noe spesielt høyt verditap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer