Konklusjon og konkurrenter

Journey er ikke en like god bil som klasseleder Galaxy. Det betyr imidlertid ikke at den er et dårlig kjøretøy - tvert i mot. Og prisen er god.

Publisert
Sist oppdatert

451.000 kroner for en stor flerbruksbil med automatgir, sterk dieselmotor og en hel masse utstyr er en svært konkurransedyktig sum. Og er du blant dem som klarer deg uten automatgir slipper du unna med 426.000 kroner.

Annenhåndsverdi

Det store spørsmålet er selvsagt om prisfordelen vil bli oppspist av lav annenhåndsverdi når den tiden kommer. Dodge er et nytt og ukjent merke her i landet, noe som erfaringsmessig kan bidra til tungsolgthet. Det er imidlertid umulig å si noe sikkert om hvordan en bilmodell vil holde seg i verdi i fremtiden og Journey er en biltype vi tror mange barnefamilier vil være interessert i som bruktbil. Det er derfor ikke sikkert at Journey vil falle noe mer i pris enn gjennomsnitts-flerbruksbilen.

Ford Galaxy

Før du går til anskaffelse av en Journey skal du imidlertid være klar over at Ford Galaxy i våre øyne er en enda bedre bil. En Galaxy med 140-hesters dieselmotor og utstyrsnivå Ghia (som er dårligere enn R/T og blant annet mangler navigasjon) koster 453.000 kroner med manuell girkasse, 485.000 kroner med automat.

Ford S-Max

Lillebror S-Max, som størrelsesmessig er mer sammenlignbar med Journey og som også er en meget god bil, koster en del mindre enn Galaxy. Men med tilsvarende motorisering og utstyrsnivå vil også S-Max bli dyrere enn Journey.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer