Konklusjon og konkurrenter

Journey er ikke en like god bil som klasseleder Galaxy. Det betyr imidlertid ikke at den er et dårlig kjøretøy - tvert i mot. Og prisen er god.

Publisert
Sist oppdatert

451.000 kroner for en stor flerbruksbil med automatgir, sterk dieselmotor og en hel masse utstyr er en svært konkurransedyktig sum. Og er du blant dem som klarer deg uten automatgir slipper du unna med 426.000 kroner.

Annenhåndsverdi

Det store spørsmålet er selvsagt om prisfordelen vil bli oppspist av lav annenhåndsverdi når den tiden kommer. Dodge er et nytt og ukjent merke her i landet, noe som erfaringsmessig kan bidra til tungsolgthet. Det er imidlertid umulig å si noe sikkert om hvordan en bilmodell vil holde seg i verdi i fremtiden og Journey er en biltype vi tror mange barnefamilier vil være interessert i som bruktbil. Det er derfor ikke sikkert at Journey vil falle noe mer i pris enn gjennomsnitts-flerbruksbilen.

Ford Galaxy

Konklusjon og konkurrenter
Meget god innstigning til baksetene, svært gode og fleksible seteløsninger, høy bakkeklaring, høyt utstyrsnivå og lave priser er blant hovedargumentene for denne interessante flerbruksbilen.
Konklusjon og konkurrenter


Før du går til anskaffelse av en Journey skal du imidlertid være klar over at Ford Galaxy i våre øyne er en enda bedre bil. En Galaxy med 140-hesters dieselmotor og utstyrsnivå Ghia (som er dårligere enn R/T og blant annet mangler navigasjon) koster 453.000 kroner med manuell girkasse, 485.000 kroner med automat.

Ford S-Max

Lillebror S-Max, som størrelsesmessig er mer sammenlignbar med Journey og som også er en meget god bil, koster en del mindre enn Galaxy. Men med tilsvarende motorisering og utstyrsnivå vil også S-Max bli dyrere enn Journey.

Grandis, Espace, C8 og 807

Også Mitsubishi Grandis blir dyrere enn Journey, mens Renault Espace blir mye dyrere. Citroën C8/Peugeot 807 begynner å trekke på årene og har altfor upraktiske seteløsninger til å lenger være blant bilene vi anbefaler.

Grand Picasso og 5

Vi skal imidlertid ikke glemme de store fleksibilene Citroën C4 Grand Picasso og Mazda 5. Mazdaen er den rimeligste og kan skilte med praktiske skyvedører, mens den dyrere Grand Picasso kan friste med en fantastisk frontrute (les vår test). Begge er imidlertid både inn- og utvendig smalere enn Journey og blir ikke så veldig mye billigere om de settes opp med tilsvarende utstyrsnivå.

Verso, Touran, Zafira og Grand Scenic

Populære fleksibiler som Toyota Verso og Volkswagen Touran er for trange til å kunne sammenlignes med Journey. Det samme gjelder Opel Zafira og Renault Grand Scenic.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Dodge Journey er blant de beste amerikanske bilene vi har testet. Meget god innstigning til baksetene, svært gode og fleksible seteløsninger, høy bakkeklaring, høyt utstyrsnivå og lave priser er blant hovedargumentene for denne interessante flerbruksbilen. Om pris- og utstyrsfordelen er god nok til å velge Journey fremfor vår klassefavoritt Galaxy må du imidlertid selv avgjøre.

 • Du finner mer informasjon om pris, utstyr og tekniske data her.
 • Store eksteriørbilder finner du her.
 • Store interiørbilder finner du her.
 • Her finner du mer Dodge-stoff:

 • Tester
 • Nyheter • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer