Konklusjon og konkurrenter

Lancer Sports Sedan er preget av mye utstyr og relativt gode priser. Men vi lar oss likevel ikke helt overbevise.

Publisert
Sist oppdatert

Det er utstyrsnivå i kombinasjon med gode priser som blir det sterkeste argumentet for Lancer Sports Sedan. I tillegg vil nok mange falle for det småtøffe utseendet, og kjøreegenskapene er heller ikke så verst. På den negative siden har vi notert et billig kvalitetsinntrykk, en girkasse som gjør motoren vel tam, middelmådig fjæringskomfort og relativt dårlig støykomfort.

Toyota Corolla

Er så totalpakken god nok mot konkurrentene? Den tøffeste konkurrenten for Mitsubishi Lancer Sports Sedan blir Toyota Corolla. Dette er en gjennomført bil som byr på flere gode egenskaper, som blant annet et pent og påkostet interiør, god komfort og ganske fine kjøreegenskaper. I tillegg er plassforholdene omtrent som i Lancer.

Det som gjør den litt vanskelig å sette opp mot dagens testbil er mangelen på en direkte sammenlignbar motor. En 1,6-liter med 124 hester er den bensinmotoren som ligger nærmest. Med manuell girkasse og høyeste utstyrsnivå koster den fra 257.00 kroner og gjør 0-100 på 10,4 sekunder. Legger du til en semi-automatisk girkasse, blir prisen 262.000 kroner for en topputstyrt utgave. Det tilsvarer omtrent nest høyeste nivå på Lancer som koster 276.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer