Konklusjon og konkurrenter

Hyundai i30 CW er velutstyrt og rimelig. Det sammen med få utpregede svakheter er koreanerens sterkeste kort.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kjørte Premium-utgaven med 115 hester til 262.000 kroner. Det er en velutstyrt bil som tilbyr mye for pengene. Ikke bare er den rimelig, den er også en god bil. Men holder det til å erobre tronen blant de kompakte stasjonsvognene?

Det er svært jevnt i denne klassen og nivået er gjennomgående høyt. Det er derfor mange biler som kan være gode kjøp, litt avhengig av hva du vektlegger mest.

Enkel og grei

Hyundai i30 CW er bilen for deg som først og fremst er ute etter en praktisk og rimelig stasjonsvogn som løser dine daglige oppgaver på en kurrant måte uten å gjøre for mye ut av seg. Den er imidlertid ikke bilen for de mest bilinteresserte som gleder seg fælt til å ta med nybilen på den krokete favorittveien sin.

Grunnen til det er at i30 CW ikke tilbyr så veldig mye nytt i denne klassen. Den er ikke best på noe, og må derfor spille på sin relativt gjennomførte og gode totalpakke, til en rimelig pris. Og det er jo det mange er ute etter. Men la oss nå se på de viktigste konkurrentene.

Peugeot 308 SW

For et par-tre uker siden utropte vi Peugeot 308 SW til vår favoritt i denne klassen med dieselmotorer på rundt 110 hester. Det til tross for en relativt høy pris. 308 SW koster 26.000 kroner mer enn dagens testbil. Det er en del penger, men vi synes likevel at franskmannen klarer å forsvare denne summen. Grunnen til det er at 308 SW kan fremvise en suveren fleksibilitet, med blant annet festeanordning for en tredje seterad og mulighet til å flytte alle setene rundt. I tillegg er den hakket mer komfortabel, bedre støydempet, kjører litt bedre og gir et mer påkostet inntrykk innvendig. I tillegg har den merkbart større bagasjerom. Motormessig er de ganske like, men i30 er hakket sprekere uten at det betyr så mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer