Konklusjon og konkurrenter

Hyundai i30 CW er velutstyrt og rimelig. Det sammen med få utpregede svakheter er koreanerens sterkeste kort.

Publisert
Sist oppdatert

Vi kjørte Premium-utgaven med 115 hester til 262.000 kroner. Det er en velutstyrt bil som tilbyr mye for pengene. Ikke bare er den rimelig, den er også en god bil. Men holder det til å erobre tronen blant de kompakte stasjonsvognene?

Det er svært jevnt i denne klassen og nivået er gjennomgående høyt. Det er derfor mange biler som kan være gode kjøp, litt avhengig av hva du vektlegger mest.

Enkel og grei

Hyundai i30 CW er bilen for deg som først og fremst er ute etter en praktisk og rimelig stasjonsvogn som løser dine daglige oppgaver på en kurrant måte uten å gjøre for mye ut av seg. Den er imidlertid ikke bilen for de mest bilinteresserte som gleder seg fælt til å ta med nybilen på den krokete favorittveien sin.

Konklusjon og konkurrenter


Grunnen til det er at i30 CW ikke tilbyr så veldig mye nytt i denne klassen. Den er ikke best på noe, og må derfor spille på sin relativt gjennomførte og gode totalpakke, til en rimelig pris. Og det er jo det mange er ute etter. Men la oss nå se på de viktigste konkurrentene.

Peugeot 308 SW

For et par-tre uker siden utropte vi Peugeot 308 SW til vår favoritt i denne klassen med dieselmotorer på rundt 110 hester. Det til tross for en relativt høy pris. 308 SW koster 26.000 kroner mer enn dagens testbil. Det er en del penger, men vi synes likevel at franskmannen klarer å forsvare denne summen. Grunnen til det er at 308 SW kan fremvise en suveren fleksibilitet, med blant annet festeanordning for en tredje seterad og mulighet til å flytte alle setene rundt. I tillegg er den hakket mer komfortabel, bedre støydempet, kjører litt bedre og gir et mer påkostet inntrykk innvendig. I tillegg har den merkbart større bagasjerom. Motormessig er de ganske like, men i30 er hakket sprekere uten at det betyr så mye.

Konklusjon og konkurrenter


Dersom du er ute etter det lille ekstra er altså 308 SW et bedre valg. Men for de som legger mest vekt på pris, er det langt fra noen krise å gå for i30 CW.

Kia cee’d

Kia cee’d er dessverre ikke tilgjengelig med den sterkeste varianten av 1,6-literen sammen med manuelt gir. Med automat koster den imidlertid 275.000 kroner lignende utstyrt som vår testbil. Dersom du klarer deg med 90 hester, slipper du unna med 250.000 kroner for en tilsvarende utstyrt variant. Vi mener imidlertid at det er verdt å betale 12.000 kroner for den ekstra effekten. Cee’ds fordel er fem års garanti, og ytterligere to på drivlinjen, samt større lastekapasitet.

Ford Focus

Konklusjon og konkurrenter


En annen konkurrent som bør nevnes er Ford Focus stasjonsvogn. Den er det klare valget i denne prisklassen for de kjøreglade. Toppmodellen Titanium koster 268.000 kroner, men har noe mindre utstyr i forhold til vår testbil. Til gjengjeld har den bedre kjøreegenskaper og komfort. Baksetet i i30 CW er større, men Focus tar noen flere liter helt der bak. Også Focus vil vi plassere foran i30 CW, og det er i all hovedsak på grunn av en bedre kjøreopplevelse både under rolig og mer inspirert kjøring.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf stasjonsvogn bør også nevnes. Til tross for at dette er en relativt ny bil, føles den litt gammeldags allerede nå som en ny generasjon Golf allerede er presentert. Det største ankepunktet mot denne bilen er den gamle og ukultiverte dieselmotoren på 1,9 liter og 105 hester, samt en ikke alt for imponerende totalkomfort. Dette er en god bil med imponerende bagasjeplass, men helt opp når den ikke. Når prisen ligger på 270.000 kroner for en dårligere utstyrt modell, blir det enkelt å velge i30 CW foran denne. Omtrent det samme gjelder for Golfs konsernfetter Octavia.

Konklusjon

Konklusjon og konkurrenter


Konklusjonen blir dermed at Hyundai i30 CW klarer seg bra i gjengen av kompakte stasjonsvogner, mye på grunn av sitt høye utstyrsnivå og gode pris, kombinert med jevnt over gode egenskaper. Men helt opp når den ikke, nettopp fordi den ikke utmerker seg på noen områder. Men de som er ute etter en enkel og grei stasjonsvogn til en rimelig penge har fått et nytt alternativ.

  • Her kan du se store bilder.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer