Konklusjon og konkurrenter

308 SW er et godt kjøp selv om du ikke har for vane å frakte mer enn fem personer på en gang.

Publisert
Sist oppdatert

308 SW er en stasjonsvogn i kompaktklassen med litt ekstra fleksibilitet. Derfor vil vi også titte til nevnte bilklasse etter konkurrenter og regne fleksibiliteten som en bonus for Peugeoten.

Mot fleksibilene

Vi tar likevel med en kort oppsummering av forholdet mellom 308 SW og fleksibiler som Volkswagen Touran, Ford S-Max og Mazda 5: Disse har jevnt over bedre plassforhold de fleste steder. Så er det maksimal plass og fleksibilitet du er ute etter, se hit. Men 308 SW har en fordel i litt lavere pris, mer personbilfølelse og gode kjøreegenskaper som en følge av det relativt sett lave tyngdepunktet. Dessuten veier den litt mindre enn de fleste fleksibiler slik at den får litt bedre ytelser i forhold til motorisering.

Konkurrenter

Men la oss så se på kompaktklassen. Her er det en myriade av konkurrenter. Vi skal nevne de vi mener tilhører klassetoppen nå for tiden.

Volkswagen Golf

Til tross for at vi kunne vise dere bilder av neste generasjon av den populære kompaktklassebilen for et par dager siden, er stasjonsvognen ganske ny. Tilsvarende utstyrt og motorisert er Golf stasjonsvogn omtrent 15.000 kroner billigere. På grunn av Golfens utdaterte motor, SWs fleksibilitet og plassforhold, fine motor og gode kvalitetsfølelse, mener vi at dagens testbil er verdt de ekstra pengene. At en ny generasjon Golf nå straks er på plass, gjør ikke saken bedre for tyskeren ettersom dagens stasjonsvogn ennå skal leve en god stund til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer