Konklusjon og konkurrenter

Audi Q5 vil måtte kjempe en knallhard kamp om kundene. Vårt førsteinntrykk er imidlertid at bilen har det som skal til for å lykkes i kampen.

Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i 2004 kom BMW X3, som la grunnlaget for en helt ny bilklasse; den lille premium-SUVen. X3 måtte riktignok konkurrere med folke-SUVer som Honda CR-V og Toyota RAV4. Likevel - den som har hatt lyst på en overkommelig SUV med premium-merke på bakluken, hadde i flere år intet alternativ til å oppsøke en BMW-forhandler.

Land Rover Freelander

Så, våren 2007, kom nye Land Rover Freelander. Ikke alle er enige i at denne modellen oppleves som en premiumbil, men potensielle X3-kunder fikk i hvert fall et europeisk alternativ til de japanske og koreanske folke-SUVene.

Mercedes-Benz GLK og Volvo XC60

Men det er først kommende høst - mer enn fire år etter at X3 kom på markedet - at X3 virkelig vil få konkurranse. Tilfeldighetene vil nemlig ha det til at hele tre konkurrenter lanserer sine X3-alternativer omtrent samtidig. Audi Q5, som kommer i desember, er faktisk sistemann ut. For allerede i høst kommer både Mercedes-Benz GLK og Volvo XC60. Vi skal på GLK-lansering om 14 dager, men har ennå ikke kjørt noen av disse modellene. Det er derfor umulig å si noe om hvilken bil som vil fremstå som det mest interessante kjøpet i nedre del av premium-SUV-segmentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer