Konklusjon og konkurrenter

Audi Q5 vil måtte kjempe en knallhard kamp om kundene. Vårt førsteinntrykk er imidlertid at bilen har det som skal til for å lykkes i kampen.

Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i 2004 kom BMW X3, som la grunnlaget for en helt ny bilklasse; den lille premium-SUVen. X3 måtte riktignok konkurrere med folke-SUVer som Honda CR-V og Toyota RAV4. Likevel - den som har hatt lyst på en overkommelig SUV med premium-merke på bakluken, hadde i flere år intet alternativ til å oppsøke en BMW-forhandler.

Land Rover Freelander

Så, våren 2007, kom nye Land Rover Freelander. Ikke alle er enige i at denne modellen oppleves som en premiumbil, men potensielle X3-kunder fikk i hvert fall et europeisk alternativ til de japanske og koreanske folke-SUVene.

Mercedes-Benz GLK og Volvo XC60

Konklusjon og konkurrenter
Vi anbefaler i hvert fall ikke å kjøpe verken X3, GLK eller XC60 før du har prøvekjørt nye Q5.

Men det er først kommende høst - mer enn fire år etter at X3 kom på markedet - at X3 virkelig vil få konkurranse. Tilfeldighetene vil nemlig ha det til at hele tre konkurrenter lanserer sine X3-alternativer omtrent samtidig. Audi Q5, som kommer i desember, er faktisk sistemann ut. For
allerede i høst kommer både Mercedes-Benz GLK og Volvo XC60. Vi skal på GLK-lansering om 14 dager, men har ennå ikke kjørt noen av disse modellene. Det er derfor umulig å si noe om hvilken bil som vil fremstå som det mest interessante kjøpet i nedre del av premium-SUV-segmentet.

Vellykket bilmodell

Fordi vi ennå ikke har testet Q5 på norsk jord, tør vi heller ikke konkludere altfor sterkt i spørsmålet om Q5 vil bli som et bedre kjøp enn BMW X3. Det som imidlertid er sikkert, er at Q5 i våre øyne fremstår som en gjennomarbeidet og vellykket bilmodell som det absolutt er verdt å vente på. Vi anbefaler i hvert fall ikke å kjøpe verken X3, GLK eller XC60 før du har prøvekjørt nye Q5.

Audi Q5 er på plass i Norge i desember.

 • Du finner mer informasjon om de ulike motoriseringene her.
 • Store eksteriørbilder finner du her.
 • Store interiørbilder finner du her.
 • Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer