Konklusjon og konkurrenter

Audi A3 Cabriolet fremstår som et godt kjøp i sin klasse.

Publisert
Sist oppdatert
A3 på sin side er imidlertid romsligere, mer praktisk, billigere og gir deg mer motor for pengene.


I vår ferske test av BMW 120i Cabriolet konkluderte vi med at dagens testbil er et mer fornuftig kjøp. Det står vi fortsatt ved. BMWen er enda litt mer kjøreglad, har bakhjulsdrift og mer klassiske kabrioletproporsjoner og er dessuten gjerrigere. A3 på sin side er imidlertid romsligere, mer praktisk, billigere og gir deg mer motor for pengene.

Volkswagen EOS

Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter


Dette er de to eneste kabrioletene i denne klassen fra de typiske premiumprodusentene. Rent teknisk har A3 Cabriolet imidlertid en fetter i Volkswagen Eos. Denne har en jevnsterk 1,4-liter med turbo og kompressor. Det rare er imidlertid at Eos faktisk er en god del dyrere. Startprisen ligger nesten 50.000 kroner høyere med disse motorene.

Det skyldes nok først og fremst at Eos er en større bil med en mer påkostet takløsning. Eos har nemlig metalltak. I tillegg har den et betydelig større bagasjerom, men innvendig er plassforholdene omtrent like som i Audien. Dermed fremstår den ikke som noe bedre kjøp en den mer kjøreglade A3 Cabriolet.

Outsidere

Andre outsidere finner vi i en gjeng bestående av Ford Focus CC, Peugeot 307 CC, Opel Astra TT og Renault Megane CC. Av disse er det imidlertid bare Opel Astra som kan by på en jevnsterk motor som dagens testbil. Og den blir for dyr i forhold til egenskapene.

Godt kjøp

Dermed fremstår A3 Cabriolet som et godt kjøp blant de kompakte kabrioletene. Den har ikke metalltak, men dersom du kjøper det helautomatiske taket er dette i alle fall ikke ulempe på sommeren. På plussiden har vi notert gode kjøreegenskaper, en fin motor, bra plassforhold og et hurtig automatisk tak.

 • Store bilder ser du her.
 • Spesifikasjoner finner du her.
 • Her finner du mer Audi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer