Konklusjon og konkurrenter

Vi anser Ford Galaxy som en av de desidert mest attraktive feriebilene.

Publisert
Sist oppdatert

Etter de mange milene tilbakelagt i den store familiebilen er saken klar: Ford Galaxy er etter vår mening en av de aller mest attraktive flerbruksbilene i markedet i dag når man ser på forholdet mellom plass/ komfort/ ytelser/ kjøreegenskaper og kostnader.

Luksus-reise

Sistnevnte punkt er selvfølgelig gansk vesentlig; det dreier seg om summer som fort blir i høyeste laget for den jevne småbarnsfamilien. Vår testbil var temmelig fullspekket med sin Ghia X-pakke og hadde den største dieselmotoren og automatgir - samt en god del ekstrautstyr. Dermed kom totalpakken på godt over en halv million - og vil man ha DVD-system integrert i tillegg blir det enda dyrere. Men da snakker vi selvsagt om et kjøretøy som gjør feriereisen til en luksuriøs opplevelse, og som bare pionerene Chrysler og Renault er i stand til å true.

410.000 kroner

Men som nevnt finnes Galaxy med passe sterk dieselmotor og et greit utstyrsnivå til en pris på 414.000 kroner (2.0 TDCi 115 hk Trend med sekstrinns manuell girkasse). I sammenligningen med hva konkurrentene tilbyr kan vi se på dette som referanseprisen. Galaxy startet tidligere på 372.000 kroner (1.8 TDCi 100 hk Ambiente), men var da såpass ribbet for utstyr at vi ikke regnet den som interessant. Trend-utgaven til 385.000 kroner var da adskillig mer attraktiv. Slik har tydeligvis Ford også resonnert og avskaffet de billige innstegsversjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer