Konklusjon og konkurrenter

Laguna stasjonsvogn med dieselmotor er et gunstig kjøp - hvis man ikke trenger stor motor og automat.

Publisert
Sist oppdatert

Tredje generasjon Renault Laguna starter som Sport Tourer (stasjonsvogn), på 265.000 kroner med en seig og god dieselmotor på 110 hestekrefter. Selv om man tar hensyn til et inntil videre sannsynlig høyere verditap enn hos konkurrentene, er dette en gunstig pris for en helt nyutviklet modell, og utstyrsnivået står ikke tilbake for konkurrentenes.

Gunstig innstegsversjon

Da tar vi høyde for at Laguna ikke har de beste allround-egenskapene i klassen - men vi har heller ikke oppdaget noe som diskvalifiserer den; bilen er en trivelig, ganske romslig og behagelig kjørbar mellomklassestasjonsvogn. Både VW Passat og Ford Mondeo har imidlertid bedre plass og hakket skarpere kjøreegenskaper. Når det gjelder komfort er Laguna helt på høyden.

Til sammenligning prises de mest aktuelle stasjonsvogn-konkurrentene med dieselmotor som følger (rimeligste alternativ):

- VW Passat 1.9 TDI / 105 hk: 305.000 kroner - Ford Mondeo 1.8 TDCi / 100 hk: 288.000 kroner - Toyota Avensis 2.0 D-4D / 126 hk: 293.000 kroner - Citroën C5 1.6 HDI / 109 hk: 300.000 kroner.

Dyr testbil

Når det gjelder testbilen, derimot, blir situasjonen en helt annen. Laguna Sport Tourer 2.0 dCi med utstyrsnivå Dynamique, koster fra 417.000 kroner. Her snakker vi altså om Laguna mot de samme konkurrentene, men med kraftigere dieselmotorer med to liter slagvolum og - ikke minst - automatgir. Lagunaen er velutstyrt, men allikevel...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer