Konklusjon og konkurrenter

Smart Fortwo har i dieselutgave ingen åpenbare og direkte konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Startprisen for denne bilen ligger på snaut 150.000 kroner. Det gjør den om lag 30.000 kroner billigere enn mer ordinære småbiler med dieselmotorer. Men i ærlighetens navn er egentlig ikke dette en særlig relevant sammenligning.

Noe for seg selv

For Smart Fortwo er bygd etter et helt eget konsept, med masse særegenhet, men også mange ulemper i form av kun to seter, liten bagasjeplass, liten motor, dårlig komfort og en girkasse som krever tilvenning.

Bybil

Som en ren bybil fungerer den bra, og byr unektelig på en del moro, men målt etter mer objektive kriterier, når den ikke opp. Men den er svært gjerrig, relativt billig og mange vil mene den har sjarm. Og i forhold til forgjengeren har den blitt langt mer komplett slik at den nå ikke har noe i mot en tur på landeveien heller.

Spesielt det lave forbruket kan være av betydning for mange nå i disse tider med økende drivstoffpriser og fokus på klimaproblemene. En litt artig detalj er at forbruket på landevei og i byen er nærmest identisk, og det er jo en fordel for de som kjører mest i byen.

Konklusjon

Dersom du ser etter en allsidig og komplett småbil til en billig penge, bør du nok imidlertid lete videre. For det er naturligvis Fortwo ikke. Og når prisforskjellen opp til mer ordinære småbiler tross alt ikke er større, bør du nok helst bo i en av de større byene og være av den mer imagebevisste typen for at et kjøp skal være fornuftig. Men dersom du liker denne bilen og dens sære kjøreopplevelse, er vel kanskje ikke fornuft det som står øverst på bilprioriteringslisten din uansett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer