Konklusjon og konkurrenter

1-serie kabriolet får tøff konkurranse av sin eneste direkte konkurrent.

Publisert
Sist oppdatert

Premiumprodusentene har vært fraværende i klassen for kompakte fireseters kabrioleter. I stedet er det biler som Volkswagen Eos, Ford Focus CC, Renault Megane CC og Peugeot 307 CC som har fått rå grunnen.

Det er det nå blitt en forandring på. Både BMW og Audi lanserte sine minste fireseters kabrioleter omtrent samtidig, og begge er nå på det norske markedet.

Audi A3 1.8 TFSI

Audi A3 kabriolet stiller til start med sin 1,8-liter store turbomotor med 160 hester og 250 newtonmeter. Det gjør den faktisk ett tiendel raskere til 100 enn 120i; 8,3 sekunder. Med en form for automatgir, eller mer korrekt dobbelkløtsjkassen S-tronic, øker forskjellen til ett sekund, 8,0 mot 9,0.

Fin motor

I praksis betyr dette at Audien er merkbart sprekere enn BMWen. Motoren er med sitt høye dreiemoment også langt mer fleksibel. Gangen er dessuten kultivert og rolig, og både register og gassrespons er meget bra for en turbomotor. Du skal ha over middels interesse for å kjenne turboforsinkelsen i denne bilen.

BMW litt skarpere

BMW kontrer med lavere forbruk, enda litt kjappere gassrespons og jevnt over hakket vassere kjøreegenskaper. Bakhjulsdriften teller også klart i positivt retning i vår bok. Audiens fine motor gjør det imidlertid vanskelig å velge hvilken som er mest inspirerende å kjøre, men vi holder en liten knapp på 1-serie. Det er også mulig å nevne designen som en fordel til BMW ettersom denne er mer gjennomført kabriolet på 1-serie. A3 kabriolet er basert på en kombi og får dermed en mer klumpete hekk, men dette er først og fremst en smakssak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer