Konklusjon og konkurrenter

Fiat 500 er en særegen og trivelig bil som plasserer seg delvis i et litt eget segment.

Publisert
Sist oppdatert

Mini er kanskje den bilen flest tenker på som den mest opplagte konkurrenten. Og hvis begge er utstyrt med 1,4-liters motorer, stemmer det godt, selv om Mini er en god del større og gjerne plasseres i den mer tradisjonelle småbilklassen. Men så lenge vi snakker om det litt lavere prissjiktet, havner 500 litt for seg selv, med en startpris på 158.000 kroner.

Ikke mikro…

For den er større og betydelig dyrere enn mikrobiler som Toyota Aygo og Peugeot 107, men samtidig mye mindre enn de tradisjonelle småbilene som dog havner nærmest i pris, altså på rundt 160.000 kroner.

…men Micra

Nissan Micra er en av de minste småbilene på markedet i dag. Men med en lengde på 372 centimeter, er den 17 centimeter lengre enn 500. Med jevnstor motor er den omtrent like dyr og omtrent like rask. Sammenlignet med denne, er det ikke tvil om at 500 er en mye morsommere bil, men for de mer praktisk orienterte, vil nok Micra gjør jobben på en bedre måte.

Toyota Yaris

Toyota Yaris kan også faktisk konkurrere i dette prissegmentet, men stiller da til start med en 1,0-liters motor som dog har like mange hester som 1,2-literen i 500, altså 69. Men takket være høyere egenvekt bruker den hele 15,7 sekunder fra 0-100. 500s sjarm og til en viss grad kjøreglede sliter den imidlertid også med å matche, men på de praktiske egenskapene er den overlegen. Så appellerer vel neppe disse bilene til de samme kjøperne heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer