Konklusjon og konkurrenter

Audi A4 1.8 TFSI fremstår som et svært godt kjøp. Stasjonsvognutgaven er like om hjørnet.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Audi A4 er stor nok til å gjøre nytte som en fullverdig familiebil. Samtidig tilbyr den høy kvalitetsopplevelse på solid premium-nivå, et praktisk og ergonomisk interiør, et godkjent utstyrsnivå og interessante priser.

120-hestersversjon

Nye Audi A4 finnes også med en 120-hestersversjon av 1.8 TFSI-motoren. Denne vil koste 310.000 kroner, 43.000 kroner mindre enn dagens testkandidat (363.000). Vi har imidlertid ennå ikke testet denne versjonen og vet derfor ikke om de 120 turbo-hestene er nok til at bilen kan anbefales fremfor 160-hesteren.

To alternativer - samme pris

Det vi imidlertid vet, er at 160-hesteren koster nøyaktig det samme som A4 2.0 TDI. Sistnevnte har en ny og moderne dieselmotor med common rail innsprøytning som yter 143 hestekrefter og 320 newtonmeter. Fordelen med TDI-utgaven er som nevnt et lavere forbruk og dermed også lavere CO2-utslipp. Den som ikke kjører altfor mange tusen kilometer i året bør imidlertid etter vårt syn velge 1.8 TFSI, som har en lagt mer sofistikert og inspirerende motor, noe som i neste omgang resulterer i en høyere grad av komfort og kjøreglede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer