Konklusjon og konkurrenter

Volkswagen Passat CC passer for den som er på jakt etter noe utenom det vanlige, men som ikke ønsker å bevege seg over til altfor eksotiske bilmodeller.

Publisert
Sist oppdatert

Sett med rent praktiske øyne er det selvsagt langt mer fornuftig å kjøpe seg en Passat stasjonsvogn enn en Passat CC. Stasjonsvognen gir deg mer lasteromsplass, bedre takhøyde og tre sitteplasser i baksetene. Vi antar også at disse faktorene vil gjenspeiles annenhåndsverdien.

Tryggere kjøp enn mange andre

Den som har penger og mulighet til å prioritere følelser og eleganse fremfor fornuft - og som kanskje har en liten ambisjon om å bli lagt merke til - har imidlertid grunn til å være oppmerksom på den nye Passat-modellen. For det første er den grunnet sine fire dører langt mer praktisk enn de fleste andre kupeer. For det andre er det en Volkswagen, noe som etter alle solemerker skulle bety at den blir mindre tungsolgt som bruktbil enn mange andre "sære" bilmodeller.

Fra 375.000 kr

Konklusjon og konkurrenter
Den som har penger og mulighet til å prioritere følelser og eleganse fremfor fornuft - og som kanskje har en liten ambisjon om å bli lagt merke til - har imidlertid grunn til å være oppmerksom på den nye Passat-modellen.
Konklusjon og konkurrenter


For det tredje er Passat CC - biltypen tatt i betraktning - relativt rimelig. Som vi har antydet i de foregående kapitlene koster den omtrent det samme som en Passat Highline stasjonsvogn, eller rundt 20.000 kroner mer enn en sedan. Riktignok mangler CC skinnseter, noe Passat Highline har. Til gjengjeld kan CC skilte med godsaker som svingbare frontlykter, dekktrykkovervåker og rattbetjening av stereoanlegg og kjørecomputer.

Rimeligste utgave er altså Passat CC 2.0 TDI, som koster 375.000 kroner. Et vel så godt alternativ i våre øyne er Passat CC 1.8 TSI, som kan skilte med en sterk, sprek og generelt meget fin motor og som koster 390.000 kroner.

Sjelden rase

Vi kommer ikke til å gjennomføre noen dyptpløyende konkurrentanalyse denne gangen, det venter vi med til vi har testet bilen skikkelig på norsk jord. Det vi imidlertid kan si, er at det finnes svært få kupeer av denne størrelse i denne prisklassen. En av de få er den "ekte" kupeen Peugeot 407 Coupé. 407 Coupé, som starter på 403.000 kroner med en 136-hesters dieselmotor, gjorde imidlertid ikke noe stort inntrykk på oss da vi testet den med 2,7-liters dieselmotor.

Audi A5

En langt farligere konkurrent derimot, er Audi A5. A5 er tilgjengelig med den samme, flotte 1,8-liter store turbomotoren (heter TFSI hos Audi, TSI hos Volkswagen) og koster 398.000 kroner. Det betyr at Audien bare koster 8.000 kroner mer enn Passaten. Det skal understrekes at Passat CC har mer standardutstyr, slik at den reelle prisforskjellen blir større enn dette. Passat CC er også en større bil enn A5. Basert på ren fornuft bør man derfor velge Passat.

Men som vi har nevnt, så er heller ikke Passat CC spesielt fornuftig, noe som betyr at den som velger denne bilen baserer seg på følelser. Og hvis man lar følelsene styre, fremstår A5 som en livsfarlig konkurrent. Mange vil nemlig mene at A5 er minst like elegant og at den utstråler mer status, eleganse og stil enn Passat CC. Samtidig er A5 mye bedre balansert enn Passat CC og har derfor langt mer inspirerende kjøreegenskaper. A5-interiøret er også en klasse over.

Alfa Romeo, BMW og Mercedes-Benz

Konklusjon og konkurrenter


Den som vurderer Passat CC bør også være klar over at det finnes biler som Alfa Romeo Brera og GT, BMW 3-serie Coupé og Mercedes-Benz CLC. Sistnevnte er rett rundt hjørnet og er en kraftig ansiktsløftet utgave av dagens C-klasse Sportcoupé. Også Audi TT og Mercedes-Benz CLK spiller litt på denne banehalvdelen, selv om de har betydelig høyere innstegspriser enn Passat CC. Vi må heller ikke glemme Alfa Romeo 159, som til tross for at den er en sedan, leverer mye av den samme litt eksklusive opplevelsen som Passat CC.

Konklusjon

Nye Volkswagen Passat CC er en rimelig og relativt trygg inngangsbillett for den som er ute etter en bil litt utenom det vanlige. De åpenbare konkurrentene er svært få - men du som klarer seg med to dører må ikke kjøpe Passat CC før du har sett nærmere på familiemedlemmet Audi A5.

De første eksemplarene av Passat CC kommer til Norge i juli.

 • Store eksteriørbilder finner du her.
 • Store interiørbilder finner du her.
 • TABELL: Priser, motoralternativer og tekniske data.
 • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer