Konklusjon og konkurrenter

Citroën C-Crosser er en meget god folke-SUV. Men et rimeligere alternativ hadde vært velkomment.

Publisert
Sist oppdatert

Når tiden er inne til å gjøre opp status viser det seg at problemstillingen er ganske kompleks. Vi har jo egentlig med en folke-SUV å gjøre, men både motor og utstyrsnivå er på et høyt nivå og gjør at bilen ikke kan sammenlignes med innstegsmodellene fra de konkurrerende merkene.

Fort over en halv million

Allikevel: En halv million kroner er mye penger, og det er hva man må ut med, eller bortimot, for å bli eier av en Citroën C-Crosser. Vår testbil, med utstyrsnivå "Exclusive", koster 515.000 kroner. Da er den også fullt utstyrt - med unntak av tilleggene metallic lakk (4.200 kr), el-soltak, for dem som måtte ønske det (7.600 kr), Rockford Fosgate 650 watts HiFi-anlegg (9.000 kr) og fullskjerms navigasjon + ryggekamera (19.500 kr).

C-Crosser i rimeligste versjon ("Pack"), koster 475.000 kroner, og har samme motor men har 16"-felger i stedet for 18" og har verken skinnseter, ryggesensor, xenonlys eller elektrisk justerbart førersete. Men skal man spare penger er det kanskje uansett ikke en bil på dette prisnivået man velger...?

BMW...?

Men ser man på biler i denne prisklassen og over ser man at legger man 509.000 kroner på bordet kan man bli eier av en BMW X3 2.0d med en minst like god motor som yter 177 hestekrefter og gir en god del mer kjøreglede. BMWen har også en mye høyere grad av opplevd kvalitet og gir mer kjøreglede. Vil man ha like mye utstyr blir det derimot mye dyrere, og komforten kommer ikke opp på Citroëns nivå. Syv set er kan den heller ikke by på - da må man opp til millionbilen X5.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer