Konklusjon og konkurrenter

Konklusjonen etter nøktern vurdering er at Hyundai i30 per idag er en av de aller beste bilene i kompaktklassen.

Publisert
Sist oppdatert

En bil i kompaktklassen som virker godt sammenskrudd, som gir god plassfølelse og tilbyr et oversiktlig og ergonomisk førermiljø, som leveres med en både sprek og gjerrig motor som i tillegg er kraftfull og kultivert - det virker vel ganske overbevisende?

Når bilen i tillegg byr på trygge og velbalanserte kjøreegenskaper samtidig med et høyst akseptabelt komfortnivå - hva mangler det da?

Fra 198.000 kr

Er i30 altfor dyr? Nei. Testbilen har riktignok en pris på 257.000 kroner og det får man jo tross alt en del bil for i kompaktklassen selv i 2008. Men her snakker vi sterkeste motor og høyeste utstyrsnivå. Hyundai i30 kommer fra 198.000 kroner med en 105-hesters 1,4-liters bensinmotor og utstyr som i dag er selvsagt i klassen: Antiskrens (ESP), seks kollisjonsputer, klimaanlegg og el-justerte vinduer foran. (Utstyrsnivå "Classic"). Med dieselmotor er innstegsprisen 208.000 kroner med tilsvarende utstyrsnivå og den trivelige 90-hesters varianten av testbilmotoren.

Godt kjøp til 220.000 kr

Etter vår mening er det i30 med nevnte dieselmotor og neste utstyrsnivå - Comfort - som er mest konkurransedyktig med en prislapp på 220.000 kroner. "Comfort" gir, i tillegg til Classic, oppvarmet frontrute og regnsensor, lettmetallfelger, fjernstyrt sentrallås med alarm, kjørecomputer, el-justerbare vinduer også bak samt automatisk klimaanlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer