Konklusjon og konkurrenter

På rene egenskaper når Avenger ikke opp til klassetoppen. Men den har en stil og en utstråling som nok tiltaler mange likevel.

Publisert
Sist oppdatert
For mange handler det nok også om å skille seg litt ut, kjøpe noe som ikke naboen og halve slekta har.


Avenger er rett og slett ikke en komplett nok bil sammenlignet med de aller beste i klassen. En bil som Ford Mondeo kan eksempel by på betydelig bedre kjøreegenskaper, enda bedre komfort, bedre plassforhold og en kvalitetsopplevelse innvendig som ligger langt over Avenger. I tillegg er motoren klart å foretrekke på flere måter. Sant, og kanskje litt synd, vil noen mene. For Avenger har en viss appell.

Design

Konklusjon og konkurrenter
Konklusjon og konkurrenter


Ikke minst handler det om design hvor Avenger utmerker seg positivt. For mange vil Avenger se ut som en klart dyrere bil enn den i realiteten er. Og den vekker udiskutabelt mye oppmerksomhet, i alle fall i vår testperiode da den var rimelig fersk på norske veier.

Skiller seg ut

For mange handler det nok også om å skille seg litt ut, kjøpe noe som ikke naboen og halve slekta har. Her er Avenger et godt alternativ til biler som eksempelvis Volkswagen Passat, Ford Mondeo og Opel Vectra.

Ikke på topp

En del vil nok også tiltrekkes av bilens opphav, USA, selv om Avenger strengt tatt ikke er særlig amerikansk i karakteren. Alt i alt ser vi ikke bort fra at mange kommer til å like Avenger. Og det er ikke noen krise for den er langt i fra noen dårlig bil. Men på mer objektive egenskaper når den ikke helt opp på et nivå som har blitt hevet mye bare de siste tre-fire årene.

Ikke billig nok

Ei heller er prisen lav nok til å kompensere for dette. Vår klassefavoritt Ford Mondeo koster bare 6.000 kroner mer som velutstyrt Titanium X-modell. Den billigste SE-modellen har en ganske lav innstegspris på 320.000, men da blir bilen også såpass mye tristere at vi ikke vurderer den som mer interessant, snarere tvert i mot.

Konklusjon og konkurrenter


Også en ganske lang rekke biler som Volkswagen Passat, som besatt tronen inntil nye Mondeo kom på banen, den aldrende Opel Vectra, Honda Accord og trolig nye Mazda 6 og Citroën C5 er å foretrekke foran Avenger totalt sett.

Konklusjon

Konklusjonen blir dermed at Avenger ikke blander seg inn i toppen av klassen. Men en viss appell har den likevel med sin spenstige design, rikholdige utstyrsliste (SXT) og gode plassforhold. Sjarm? Ja, en del, men også med betydelige brister i repertoaret.

  • Priser og spesifikasjoner ser du her.

  • Store bilder ser du her.
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer