Konklusjon og konkurrenter

Dersom du er ute etter en sportslig og over gjennomsnittelig rask kompaktklassebil, er det flere alternativer vi vurderer som bedre enn Peugeot 308 1.6 THP.

Publisert
Sist oppdatert

For selv om 308 fortsatt er en meget god bil, ligger den et lite hakk under de aller sportsligste i klassen hva gjelder ren kjøreglede. Men som vi var inne på i forrige kapittel, er dette neppe noe som har bekymret Peugeot nevneverdig ettersom man ikke har forsøkt å gjøre 308 til noen utpreget sportslig bil, ei heller med bensinturbo.

Litt annet fokus

Det betyr ikke at 308 er kjedelig å kjøre. Tvert i mot er den ganske underholdende på svingete veier, men det er et knippe kompaktklassebiler som utmerker seg enda mer under denne typen kjøring. Og det er noe vi vektlegger i litt større grad i denne testen enn i den forrige hvor vi kjørte den mellomste dieselutgaven.

Volkswagen Golf 1.4 TSI

I likhet med i forrige test er det Volkswagen Golf som står frem som den kanskje tøffeste konkurrenten. Selv om denne begynner å bli gammel holder den fortsatt koken, ikke minst med litt sportsligere motorer om bord. Mest sammenlignbar er 1.4 TSI GT Sport med 140 hestekrefter til en pris av 292.000 kroner, altså litt mindre enn vår testbil som riktignok er noe bedre utstyrt. Disse bilene er på papiret nøyaktig like raske, men ut fra våre erfaringer vil vi tippe at Golfen oppleves som noe sprekere. For relativt sett beskjedne 316.000 kroner får du for øvrig 170 hestekrefter og da havner vi i en helt annen ytelsesdivisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer