Konklusjon og konkurrenter

307 hang godt med helt til slutten, og da er det åpenbart at den videreforedlede 308 er blant de beste bilene i klassen.

Publisert
Sist oppdatert

Kompaktklassen er den klassen det kanskje er hardest konkurranse og flest deltakere i. Noen full oversikt over alle jevnstore biler vil vi derfor ikke gi dere, men sammenligner i stedet med dem vi mener er de argeste og beste konkurrentene. For det fortjener 308. Vi vil også konsentrere oss om biler med dieselmotorer på drøyt 100 hestekrefter. Her ligger hovedtyngden av salget og disse bilene er også stort sett representative for modellene som helhet.

Volkswagen Golf

Den mest opplagte konkurrenten heter selvsagt Volkswagen Golf, bilen som har gitt navn til hele bilklassen. Golf har så langt totalt sett vært vår klassefavoritt, mye på grunn av de fine kjøreegenskapene, den gode kvalitetsfølelsen og de gode allroundegenskapene. Golf begynner imidlertid å bli gammel og skal erstattes allerede nå til høsten. Men på kjøreglede er den fortsatt blant de beste, og bedre enn 308 som kontrer med hakket bedre komfort. Plassforholdene er rimelig jevngode og begge har god kvalitetsfølelse, selv om nykommeren 308 faktisk er hakket bedre her.

Motorforskjeller

De største forskjellene ligger faktisk i drivlinjen. Mens Golf må klare seg med en utdatert og bråkete pumpedysemotor, har Peugeot fått til en gangkultur og et lydnivå som er Volkswagen fullstendig overlegent. Golfs girkasse er imidlertid en god del vassere, men dette er av mindre betydning enn motoren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer