Konklusjon og konkurrenter

BMW X5 3.0sd må finne seg i å konkurrere med V8-alternativene til konkurrentene. Det gir den en stor prisfordel, uten at ytelsene er veldig mye dårligere.

Publisert
Sist oppdatert

BMW X5 er sammen med Porsche Cayenne den mest sportslige av de store premium-SUVene. Så lenge sistnevnte ikke kan leveres med dieselmotor, kan vi konkludere med at X5 3.0sd er den sportsligste og morsomste store diesel-SUVen på markedet.

Best i klassen

I vår første test av X5 konkluderte vi også med at den er den beste bilen totalt sett i denne klassen. Det har ikke endret seg siden. 3.0sd har ingen ulemper sammenlignet med vanlige 3.0d annet enn prispåslaget. Når konkurrentene i tillegg må opp på V8-motorer for å holde følge med dagens testbil, skyter også prisene i vei og BMWen vinner med en enda større margin. Vi tar en gjennomgang av de aktuelle modellene for å klargjøre:

Audi Q7 4.2 TDI

Dette er den diesel-SUVen på markedet som sammen med X5s lillebror X3 er raskest fra 0-100. 6,4 sekunder er tiden den skal bruke på den klassiske sprinten. Selv om Q7 har en ganske stor effektfordel sammenlignet med denne testen hovedperson, går noe vekk i Q7s vekttillegg på nesten 250 kilo. Vi skal likevel ikke påstå at X5 er fullt like rask, men når Q7 4.2 TDI har en startpris som ligger over 400.000 kroner høyere enn X5 3.0sd og verken kan by på samme plassforhold innvendig eller sportslige og gjennomførte kjøreegenskaper, og i tillegg er langt tørstere, blir valget for oss enkelt: Vi går for X5.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer