Konklusjon og konkurrenter

Den som er på jakt etter en stor familiebil, kan hoppe over V50. Det samme kan den som prioriterer kjøreglede. Hvis bakseteplass og underholdningsverdi er av underordnet betydning, fremstår imidlertid V50 som et relativt rimelig alternativ til tyske premiumbiler.

Publisert
Sist oppdatert

Årsaken til at vi maser så mye om størrelse i denne testen, er at V50 tross alt er en stasjonsvogn. Samtidig vet vi at mange nordmenn vurderer bilen som et litt eksklusivt alternativ til mer folkelige familiebiler som Ford Mondeo, Toyota Avensis og Volkswagen Passat. Derfor er det viktig å gjøre det helt klart at V50 både inn- og utvendig er en betydelig mindre bil enn de store mellomklasse-stasjonsvognene.

Begrenset kjøreglede

V50 leverer ganske høy komfort, har en presis styring og er relativt stram i oppsettet. Bilen er imidlertid forhjulsdrevet og er mer understyrt enn sine tyske konkurrenter. V50 er derfor en mindre inspirerende kjørepartner enn disse, ikke minst hvis vi sammenligner med BMW 3-serie.

Fra 270.000 kroner

Hvis disse innvendingene ikke er så farlige for deg, fremstår imidlertid V50 som en relativt konkurransedyktig bil. I hvert fall hvis man sammenligner med tyske premiumbiler. V50 starter nemlig på rundt 270.000 kroner. Riktignok må man til denne prisen leve med en 1.6-liters bensinmotor (100 hk). Men poenget er at V50 kan skilte med en innstegspris som gjør den tilgjengelig for svært mange. Verken Audi A4, BMW 3-serie eller Mercedes-Benz C-klasse kan lokke med så lave inngangsverdier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer