Konklusjon og konkurrenter

Mini Cooper S Clubmans egentlig største konkurrent er vanlige Mini.

Publisert
Sist oppdatert

De to Miniene er nemlig noe helt for seg selv og ligner i grunn mest på hverandre. Mens vanlige Mini er for liten til å plasseres i småbilklassen, kan Clubman fint sammenlignes med mer ordinære småbiler som Volkswagen Polo, Peugeot 207 og Opel Corsa, rent størrelsesmessig. Men ikke på så mange andre områder.

Ingen tradisjonell småbil

For det først er Clubman langt dyrere, for det andre er den langt mer leken og forseggjort i detaljene og byr dessuten på en helt annerledes kjøreopplevelse. De færreste vil nok i realiteten vurdere Clubman opp mot vanlige småbiler. Den er rett og slett laget etter et annet konsept, som ligger nærmest vanlige Minis sådanne.

Mini mot Clubman

Så hvilken skal du velge? Pristillegget for Clubman er nøyaktig 24.000 kroner, hvilket er et ganske solid påslag sammenlignet med stasjonsvogntillegget for de fleste andre småbiler. Men Clubman skiller seg mer fra opphavet enn eksempelvis Peugeot 207 SW og Skoda Fabia stasjonsvogn. Den har fått forlenget akselavstanden betydelig, helt andre dørløsninger og vesentlig forbedret bakseteplass.

Clubman bedre

Dessuten får du en helt spesiell og unik bil med påfølgende oppmerksomhetsfaktor. Så du får absolutt noe igjen for de ekstra pengene. Vanlige Mini er kanskje et bittelite hakk morsommere å kjøre, men det er snakk om så små forskjeller at det ikke veier opp for Clubmans bedre komfort, brukervennlighet, plassforhold og særpreg. Clubman er rett og slett en mer komplett bil. Ja, det er fristende å bruke ordet modent, men vi lar det være; det er fortsatt ikke helt passende for en Mini, og takk og lov for det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer