Konklusjon og konkurrenter

Skal du ha folke-SUV med diesel og automatgir, har du i realiteten to alternativer til Tiguan. Begge kommer fra Nissan.

Publisert
Sist oppdatert

Nissan har skjønt noe andre japanske bilprodusenter fortsatt sliter med å innse: Europeiske bilkunder vil gjerne kunne kombinere dieselmotorer med automatgir. I folkeSUV-klassen er fraværet av denne kombinasjonen spesielt påfallende. Totalt fem biler er aktuelle: Chevrolet Captiva, Hyundai Santa Fe, Opel Antara og Nissan X-trail og Qashqai, i tillegg til premiumorienterte og kostbare BMW X3 og Land Rover Freelander som ikke kvalifiserer til betegnelsen folke-SUV.

For dyre

De tre første utgår rett og slett på grunn av prisen. Captiva og Santa Fe har fordelen av å kunne leveres med syv seter, men er ikke så gode i forhold til Tiguan at de kan forsvare en startpris på rundt en halv million, noe som også er tilfellet for Opels alternativ.

X-trail

Dermed står vi igjen med X-trail og Qashqai. Begge kan leveres med en 2,0-liters dieselmotor med 150 hestekrefter, firehjulsdrift og automatgir. X-trail er klart størst og 20 centimeter lengre enn Tiguan som igjen er 11 centimeter lengre enn Qashqai. Til tross for at X-trail er såpass stor, kan heller ikke den leveres med syv seter, i alle fall ikke foreløpig. Startprisen med automatgir ligger på 436.000 kroner og utstyrsnivået er da helt greit. Er det masser av plass, komfort og storbilfølelse du er ute etter, er saken grei: Gå for X-trail. Er du mer opptatt av ytelser, halvsportslige kjøreegenskaper, håndterlighet og kvalitetsfølelse, er Tiguan er bedre valg. Begge bilene har gode firehjulsdriftløsninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer