Konklusjon og konkurrenter

TDIe er gjerrigere enn TDI. Men flere konkurrenter er like gjerrige som TDIe. På tide å droppe vanlige TDI?

Publisert
Sist oppdatert

Man kan stille seg spørsmålet. Hva er vitsen med to versjoner av samme bil når den ene er gjerrigere uten å egentlig ha noen ulemper. Trolig sitter Audis PR-avdeling med svaret. Det handler om å bygge et image. Men kanskje hadde det vært like greit å implementere triksene fra e-modellen i den vanlige varianten?

Smågodt

Så lenge begge utgaver koster like myke sliter vi i alle fall med å finne argumenter for å velge en ordinær TDI som tross alt bruker 0,06 liter mer per mil. Ikke mye, men dersom du kjører 20.000 kilometer i året kan du kjøpe smågodt for omlag 1.500 kroner og kose deg på med julaften, vel vitende om at det er det du har spart i drivstoff gjennom året ved å putte på en e på navnet.

Gammel, dyr og bra

Hvis du ikke bryr deg så mye om betegnelser, millilitere og smågodt, men bare er ute etter en vanlig og gjerrig kompaktklassebil, er A3 TDIe et av mange alternativer. Noe opplagt valg er den langt i fra. Den er relativt gammel og dyrere enn de fleste konkurrentene. Likevel er den fortsatt en bra bil som gir mer premium enn mange andre i klassen. Spesielt kvalitetsinntrykket i interiøret imponerer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer