Konklusjon og konkurrenter

VW har med nye Golf stasjonsvogn et produkt som vil vise seg å være en meget farlig utfordring for konkurrentene.

Publisert
Sist oppdatert

(Alle priser er avrundet til nærmeste 1.000 kroner. De sedvanlige ekstrautgiftene kommer alltid i tillegg).

Det har tatt sin tid, men resultatet var verdt å vente på. VW Golf er et ypperlig kompromiss mellom et relativt kompakt ytre og meget gode innvendige plassforhold. Den mer klassiske utførelsen enn den fleksibilene byr på sammen med personbilens kjøreegenskaper har fortsatt en ganske bred appell også i kompaktbilenes kundekrets - særlig nå som kompaktbilene har opparbeidet seg den status mellomklassen hadde for en del år tilbake..

Få konkurrenter

Sånn sett konkurrerer Golf stasjonsvogn ikke mot sine brødre Golf Plus og Touran, men mot stasjonsvognutgavene av Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 307 og Renault Mégane - for ikke å glemme konsernfetter Skoda Octavia.

290.000

Billigste Golf stasjonsvogn koster 240.000 kroner og er 1.6 102 hk Trendline. Rimeligste dieselvariant, 1.9 TDI 105 hk Trendline koster 248.000 kroner. "Vår" Golf stasjonsvogn 2.0 TDI 140 hk Sportline koster 290.000 kroner. Forskjellen består for nesten 30.000 kroner i den kraftigere motoren; resten er utstyr som blant annet lettmetallfelger, sportsunderstell, sportsseter med regulerbar korsryggstøtte, skuffer under setene foran og midtarmlene bak med skiluke, samt kjørecomputer. Testbilen hadde i tillegg ekstrautstyr for 32.000 kroner hvorav panoramatak og xenonlys samt automatisk klimaanlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer