Konklusjon og konkurrenter

Jeep Patriot har enkelte sterke sider. Men svakhetene er altfor mange til at den kan måle seg mot de beste konkurrentene.

Publisert
Sist oppdatert

Hovedargumentene for Jeep Patriot 2.0 CRD Limited er kjøreegenskapene, bakseteplassen, girkassen, det høye utstyrsnivået og den relativt lave prisen; 380.000 kroner.

For mange svakheter

Likevel, prisen er etter vårt syn ikke lav nok til at vi kan se gjennom fingrene med bilens tallrike svakheter. De viktigste argumentene mot Patriot er det simple interiøret, den svake støyisoleringen og den dårlige ergonomien. Den voldsomme rattstamme-innkassingen og fraværet av et dybdejusterbart ratt vil for manges vedkommende alene være nok til å diskvalifiere Patriot. I tillegg kommer de mange mindre vellykkede løsningene vi omtalte i forrige kapittel.

Jeep Compass

Som nevnt er Jeep Compass og Jeep Patriot i praksis samme bil. Og fordi de koster omtrent det samme (Jeep Compass 2.0 CRD Limited: 375.000 kr), kommer heller ikke Compass høyt på vår anbefalingsliste.

Dodge Caliber

Patriot og Compass er imidlertid ikke bare tvillinger - de er trillinger. Den tredje bilen i familien heter Dodge Caliber. Denne selges riktignok kun med forhjulsdrift her i landet. Den har også dårligere benplass i baksetene og svakere innvendig takhøyde enn de to Jeep-variantene. Til gjengjeld har den en mye lavere pris. Dodge Caliber 2.0 CRD SXT, som har like mye utstyr som Jeep Patriot Limited, koster 306.000 kroner. Det betyr en prisforskjell på hele 74.000 kroner. Riktignok mister man firehjulsdriften, men man får en raskere bil (9,3 vs 11,0 sekunder) og et lavere forbruk (0,61 liter per mil vs 0,67). Den som vurderer Patriot eller Compass bør derfor ikke handle uten først å ha sett nærmere på Caliber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer