Konklusjon og konkurrenter

Civic Type R har gitt oss mye kjøreglede, og den har svært mange gode egenskaper. Men når den helt opp i konkurransen?

Publisert
Sist oppdatert

Honda Civic Type R GT, som er testbilens fulle navn, koster altså 425.500 kroner før leveringsomkostninger og andre sure utgifter. For den prisen får man en bil som er utstyrt med en meget hvass og avansert motor og et understell og kjøreegenskaper som gjør det mulig å utnytte kreftene. Utover det er bilen utrolig morsom å kjøre, og den er riktig utstyrt i forhold til prisen.

Trekker ned

Av ting som trekker ned må vi nevne det litt billige og spinkle inntrykket noen av plastkomponentene gir - det hadde vært OK på en bil til halve prisen, men her skjærer det litt i sansene. Mangelen på kraft ved lavere turtall er noe man må være oppmerksom på selv om Honda har forbedret teknologien på det området. Dette vil imidlertid turtallsentusiastene ikke se på som noe handicap.

Når det gjelder komfort er ikke dette noe man setter øverst på prioritetslisten når man skal anskaffe denne typen bil, og nykommeren har et akseptabelt nivå i så måte - ihvertfall mye bedre enn forgjengeren. Men det finnes de som har lykkes med bedre kompromiss.

Hva slags alternativer har så den potensielle kunde?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer