Konklusjon og konkurrenter

370.000 kroner er ikke billig nok til at Octavia Scout blir et kupp, men det er rimelig nok til at den er attraktiv.

Publisert
Sist oppdatert

Det er riktignok nesten 200.000 kroner billigere enn Volvo XC70 som den faktisk likner en del på, men det skiller såpass i komfort og materialvalg at disse to ikke kan sees på som direkte konkurrenter.

De viktigste konkurrentene finner vi klart i egne rekker, særlig hvis kravet først og fremst er fremkommelighet og man kan akseptere en litt mindre sprek dieselmotor. 64.000 kroner billigere er det å velge 1,9-literen i Elegance-utførelse med litt lavere bakkeklaring, mens det er 25.000 kroner å spare på å velge bort Scout-versjonen fremfor en vanlig Elegance med samme motor under panseret.

Hvis du er opptatt av utstyr fremfor tøft utseende, koster toppmodellen av vanlig Octavia med firehjulsdrift, L&K, det samme som Scout-versjonen.

Irriterende fetter

Veldig mye av den samme teknikken som sitter i Octavia er å finne igjen i konsernfetteren Volkswagen Passat. Det er en større og mer komfortabel bil med mer eksklusivt interiør, og med samme motor og firehjulsdrift koster den bare 14.000 kroner mer. Det eneste du da ofrer er tre centimeter bakkeklaring.

Folke-SUVene

Toyota RAV4 starter på 352.000 kroner med en 2,2-liters dieselmotor (136 hk/340 Nm), og stiller med mindre bagasjerom og litt mindre standardutstyr. Nesten like billig er Mitsubishi Outlander i grunnversjon, 360.000 kroner, og den har samme motor som Octavia Scout. Den er bedre stilt med hensyn til bagasje, men sliter også litt med standardutstyret i forhold til Skodaen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer