Konklusjon og konkurrenter

BMW 3-serie Coupé er i skrivende stund det beste kjøpet du kan gjøre om du er ute etter en mellomstor premium-kupé med god plass. Men en spennende utfordrer er like om hjørnet.

Publisert
Sist oppdatert

BMW 3-serie Coupé kan lokke med herlige kjøreegenskaper, nydelige motorer, flotte girkasser, svært høy opplevd kvalitet og klasseledende romslighet. De fleste vil også være enige om at bilen har utseendet med seg. Selv om bilen har en rekke konkurrenter, fremstår den derfor etter vårt syn som et godt kjøp.

Brera og TT

De firehjulsdrevne variantene fremstår relativt sett som enda mer interessante. Dette fordi 3-serie Coupé med firehjulsdrift har langt færre konkurrenter. Firehjulsdrevne kupeer er nemlig nesten like sjeldne som firehjulsdrevne kabrioleter. I denne prisklassen snakker vi i skrivende stund i praksis kun om to rivaler; Alfa Romeo Brera og Audi TT.

819.000 kroner

Men la oss først og fremst konsentrere oss om dagens kandidat - 330xiA, som koster 819.000 kroner. Dette kan selvsagt synes som en høy pris. Men etter at det nye avgiftssystemet trådte i kraft 1. januar er dette faktisk prisleiet når vi snakker om kupeer med opp i mot 300 hestekrefter.

Alfa Romeo Brera 3.2 JTS Q4: 850.000 kr

Alfa Romeo Brera 3.2 JTS Q4 koster for eksempel 850.000 kroner - 31.000 kroner mer. Det til tross for at motoren yter 260 hestekrefter (versus 272) - og til tross for at denne prisen gjelder manuell girkasse. Prisen for automatkasse er ikke oppgitt på den norske importørens nettsider. Alfa Romeo Brera er altså dyrere enn dagens testkandidat. I tillegg er den langt trangere. De to baksetene er nærmest symbolske. Den som vurderer det italienske alternativet skal også ha sterke nerver, da all erfaring tilsier et relativt friskt prisfall.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer