Konklusjon og konkurrenter

Billigste Freelander 2 koster 467.000 kroner, billigste Honda CR-V koster 392.000 kroner. Deler av prisforskjellen kan forsvares, men ikke hele.

Publisert
Sist oppdatert

For Freelanders del øker prisforskjellen på toppmodellen til godt over 100.000 kroner over konkurrenter som Honda CR-V og Toyota RAV4 med tilsvarende utstyr, og selv om nye Freelander oppleves som en klasse over disse er prisforskjellen drøy. Og det som er litt synd for Freelander er at det er engangsavgiften som straffer den tunge bilen, effekten, vekten og det tilhørende økte forbruket sørger for at avgiftsforskjellen til CR-V er nesten 70.000 kroner og i forhold til RAV4 hele 90.000 kroner. Hadde avgiftsnivået vært det samme for disse tre, hadde Freelander knust konkurrentene - så bra er nye Freelander.

Fire utstyrsnivåer

E, S, SE og HSE er utstyrnivåene, og hvert av utstyrsnivåene har kan kompletteres med tilpassede utstyrpakker. S-versjonen er den billigste, 467.000 kroner, den mangler først og fremst elektronisk justering av klimaanlegget, konstantfartholder, regnsensor og Terrain Response. Det har S-utgaven til 497.000 kroner, og den fremstår som de mest fornuftige avveiningen mellom pris og utstyr.

Vi har kjørt toppmodellen HSE som begynner på 557.000 kroner, og den har det meste av utstyr. Tillegget på vår bil var et dobbelt soltak til 11.120 kroner og Premium Pack til 32.000 kroner (svingbare lykter, bluetooth, karbonfilter i klimaanlegg, oppgradering av musikkanlegg og navigasjonssystem).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer