Konklusjon og konkurrenter

Den som har lyst på en syvseters fleksibil - og som har økonomi til å velge en S-Max 2.5 Turbo - kan like godt sette kursen mot nærmest Ford-forhandler først som sist.

Publisert
Sist oppdatert

Ford S-Max 2.5 Turbo koster i skrivende stund 515.000 kroner som syvseter. Om noen dager vil den grunnet det nye avgiftssystemet koste rundt 50.000 kroner mer.

Vi skal ikke ta stilling til om det er fornuftig å bruke nærmere 600.000 kroner på en familiebil. Men det vi kan si, er at S-Max fremstår som det opplagte valget for den som har slike planer. S-Max 2.5 Turbo har nemlig i praksis bare én direkte konkurrent - Opel Zafira OPC. Zafira OPC koster i dag 502.000 kroner og kan ikke måle seg med S-Max verken når det kommer til plass, seteløsninger eller opplevd kvalitet. Zafira OPC har brukbare kjøreegenskaper, men kommer til kort også på dette området når den holdes opp om S-Max 2.5 Turbo. Vi snakker altså om fullstendig overkjøring.

Godt kjøp

Hva med deg som ikke har mulighet til å legge så mange penger på bordet, men som i stedet vurderer å kjøpe syvseter i 350.000-kronersklassen?

Jo, også da fremstår S-Max som et svært godt kjøp. Blant annet kan bilen skilte med et av klassens absolutt mest påkostede interiører og ditto kvalitetsfølelse. Kjøreegenskapene er svært gode og hvis mest mulig plass er målet, står S-Max frem som klasselederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer