Konklusjon og konkurrenter

Etter en uke med bilen sitter vi igjen med en bedre følelse for S80 enn da vi startet. Bilen yter tross alt godt, og de fleste overformynderiske systemer lar seg justere eller slås av. Er Volvos grunnleggende image og filosofi noe du trives med, er bilen konkurransedyktig med sine tre tyske konkurrenter.

Publisert
Sist oppdatert

Vi er fortsatt ikke fornøyd med en bil som støyer ved gasspådrag (i motsetning til å låte), og tregheten i girkassen. Men det er til å leve med, og oppveies langt på vei av bilens øvrige kvaliteter - både kjørekomfort og sikkerhetsfølelse.

Konkurransdyktig, som Volvo

Et vellykket S80-eierskap betinges nok likevel at du aksepterer Volvos innfallsvinkel til å lage biler. Volvo tenker for deg, tilpasser seg gjennom utallige systemer dine vaner - og uvaner - og redder deg. Og vi mener det er et betimelig spørsmål om ikke Volvo i vel stor grad promoterer uansvarlig bilisme. Slik definerer Volvo selv S80 overfor deg som kunde: "Tankene dine handler om møtet. Bilen konsentrer seg om veien som ligger foran dere".

Det høres besnærende ut, hva. Men tenk igjen. Vil vi ha et trafikkbilde fullt av bilister som tenker på noe helt annet? Heldigvis lar de fleste av alle de adaptive systemene seg slå av eller justeres ned slik at man sitter med en bil som oppfører seg forutsigbart for en sjåfør som selv tenker. De fleste andre premiummerker lager tilsvarende systemer som Volvo, men de er forutsigbare, og trår ikke merkbart i inngrep før sjåføren er ute å kjøre og faktisk trenger hjelpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer