Konklusjon og konkurrenter

Når man nærmer seg eller endog passerer en halv million kroner er det en del å velge i hvis man ønsker en velutstyrt mellomstor stasjonsvogn med kraftig dieselmotor. Og man kan kreve en viss premium-følelse på kjøpet.

Publisert
Sist oppdatert

Premium-følelsen er tilstede hos Volvo idag. I V50 er den av det "tekno"-typete og kjølige slaget. Sydover i Europa representerer denne stilen visstnok noe typisk skandinavisk - seriøst og med kvalitetsfølelse. Vi har alltid satt pris på interiøret i siste generasjon S40/V50, men vi har nylig oppdaget at et premium-interiør kan formidle et element av livsglede i tillegg til kvalitetsfølelsen - det er Alfa-Romeo-stilen i 159-modellene. Som vanlig med ytterpunkter - et spørsmål om kultur, smak og behag.

Testeksemplaret hadde utstyrsnivå Summum, og med unntak for navigasjon, telefon og nøkkelfri løsning får man da med det meste av utstyr. Summum kan nemlig skilte med skinnseter, elektrisk regulerbart førersete med minnefunksjon, bixenon frontlykter, alarm og ryggesensor. Summum-kunden får også rattbetjent fartsholder, regnsensor, automatisk nedblendbart bakspeil, elektrisk innfellbare sidespeil med innstegsbelysning samt skinntrukket ratt og girspakkkule.

Rattbetjent stereoanlegg med CD-veksler, elektronisk klimaanlegg med to soner, kjørecomputer, tåkelys og 17-toms alufelger følger også med på kjøpet. Sikkerheten ivaretas blant annet av ESP, seks kollisjonsputer, aktive seter for å forhindre nakkesleng, beltestrammere i for- og bakseter samt sikkerhetsnett mellom bakseter og lasterom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer