Konklusjon og konkurrenter

207 GT er en bil som i stor grad appellerer til følelsene. Men ikke nok til at den bør klare å distrahere sine kjøpere helt. For 280.000 kroner får du nemlig ekstremt mye annet morsomt, som en Alfa 147 eller Audi A3 eller Honda Civic bensin/elektrisk hybrid eller eller.

Publisert
Sist oppdatert
Flørter? Jepp. 207 GT er lett å bli foelsket i.
Flørter? Jepp. 207 GT er lett å bli foelsket i. Vis mer
Sportslig, komfortabel og luftig cockpit i 207 GT. Skal vi klage på noe, så er det vel nesten bare at den har litt for dårlige koppholdere.
Sportslig, komfortabel og luftig cockpit i 207 GT. Skal vi klage på noe, så er det vel nesten bare at den har litt for dårlige koppholdere. Vis mer


207 GT er typisk en bil som flørter. Det er en bil du ser på gaten, får låne av en venninne, eller som står skjelmsk i hjørnet i bilbutikken. Og så er du solgt. Slike følelser har vi full forståelse for. Men det er samtidig vår plikt å i hvert fall fortelle om alternativene.

Svært tøff prisklasse

Søker du etter ny bil i prisklassen 270.000 til 290.000 kroner er nemlig utvalget enormt. Også av biler som normalt hører til på en hylle eller to over der man gjerne plasserer 207. Her er en håndfull tilfeldige eksempler i samme prisklasse:
* Audi A3 1.6 Sportback Tiptronic 5d. Bensin riktignok, men et hakk opp på imageskalaen
* Ford Focus 1.8 TDCi 115 hk Ghia 5d kombikupé. Større, sterkere etc. etc.
* Honda Civic 1.3 IMA CVT 5d kombikupé. Større og råtøff design, atpåtil hybrid
* Mini Cooper S 3d kombikupé. Bensin, riktignok, men mye kjappere og kulere.
* Volkswagen Golf 1.9 TDI 105 hk Sportline 5d kombikupé

Velutstyrt, men…

Det er faktisk plass til en racersykkel rett inn uten å demontere noe. Men da må du trekke forsetene så langt fram at det blir trangt.
Det er faktisk plass til en racersykkel rett inn uten å demontere noe. Men da må du trekke forsetene så langt fram at det blir trangt. Vis mer
Ovalt eksosrør, brede dekk, tøffe hylselys. 207 GT er en lekker bil.
Ovalt eksosrør, brede dekk, tøffe hylselys. 207 GT er en lekker bil. Vis mer
Konklusjon og konkurrenter


Nå skal det riktignok sies at vi snakker om listepriser på de overnevnte modeller, mens testbilen har en del attraktivt utstyr som trekker prisen opp. Vi nevner 17-tommershjulene, tosoners klimanlegg, en lekker skinnpakke og elektrisk innfellbare speil. Panoramatak. Ryggesensor og regnsensor og mer.
Poenget bør likevel være klart, for 280.000 kroner kan du velge mellom ekstremt mange spennende biler - med større plass, sterkere motor, mer eksklusivt image, mer avansert teknologi for å nevne noe. Selv om du ikke nødvendigvis finner alt det på en modell.

Ekte kjærlighet?

Nei, 207 stiller i ekstremt hard konkurranse om du ser på rasjonelle argumenter. Har du derimot falt for bilen - slik denne testeren godt kunen gjort - kan imidlertid valgets kvaler likeså godt stå mellom hvilke av GT-modellene du skal velge. For eksempel tre eller fem dører?

Ikke nøl, ta tredørsen. Den er så mye lekrere. Og om du trenger et fornuftig argument; med en tredørsbil venner du deg fort til å legger poser og vesker og annet pakk man har med seg i bagasjerommet hvor det hører hjemme, ikke som trafikkfarlige prosjektiler i baksetet.

 • Mer om pris, utstyr og tekniske data her.
 • Store bilder av 207 GT finner du her.
 • Vår første 207-test finner du her.
 • Her finner du mer Peugeot-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer