Konklusjon og konkurrenter

S-Max 1,8 TDCi Trend koster altså 345.000 kroner, noe som ikke virker rørende billig når man ser på andre priser i fleksibilklassen, særlig når det blir 100 og ikke 125-hesters motoren man får til den prisen. Men S-Max er mer enn en fleksibil.

Publisert
Sist oppdatert

Vi spurte oss selv innledningsvis om Ford med S-Max har fått til å kombinere de ofte ganske uforsonlige dynamiske egenskapene på den ene siden og de nyttige på den andre. Vi vil gå så langt som å hevde at de har greid det bedre enn noen andre før dem i et volumsegment. Så mye plass og fleksibilitet i en så velkjørende bil med en høy grad av opplevd kvalitet på kjøpet, det er rett og slett godt gjort.

Konkurrentene

Når det gjelder størrelse går S-Max utenpå det meste i fleksibil-segmentet, og med god margin. Ford ønsker imidlertid ikke å plassere den i klassen store flerbruksbiler sammen med Renault Espace/Grand Espace og Chrysler Voyager - der er det Ford Galaxy II som skal kjempe. Nei, S-Max har helt klart i siktet dagens ledende fleksibiler som har sprunget ut fra kompaktklassen, deriblant VW Touran, Opel Zafira, Toyota Verso, Mazda 5 og Renault Scénic/Grand Scénic - sistnevnte nå med vesentlig forbedret kjøreopplevelse i forbindelse med ansiktsløftning.

På egne premisser.

I en slik konkurransesituasjon fremstår S-Max som allroundvinner - på betingelse av at kundene får utlevert eksemplarer med motorer som fungerer harmonisk. Årsaken er helheten - design, dynamikk, kvalitetsinntrykk og plass. Ikke desto mindre kan individer ha andre preferanser, og det de har å velge mellom når det gjelder testbilen med en relativt moderat dieselmotorisering er blant annet de følgende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer