Konklusjon og konkurrenter

Peugeot 207 er åpenbart en av tidenes beste småbiler. Men dagens testkandidat er for dyr til at den kan utropes til klassefavoritt.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Peugeot 207 har mange sterke sider. Bilen kan blant annet skilte med gode kjøreegenskaper, høy komfort, et lekkert interiør, god plassfølelse, mye utstyr og høy sikkerhet. Riktignok er ikke bakseteplassen så god som vi hadde forventet. Likevel fremstår 207 som et fristende kjøp.

226.000 kroner

Bilens problem blir dermed først og fremst prisen. 207 1.6 XS Pack koster hele 226.000 kroner, noe som er en stiv sum i småbil-sammenheng. En Volkswagen Polo 1.4 Sportline koster til sammenligning 196.000 kroner - 30.000 kroner mindre. Enda rimeligere er Honda Jazz 1.4 LS, som koster 190.000 kroner.

Trenger mer motorkraft

Nå kan det selvsagt innvendes at de to nevnte konkurrenter har 1,4-liters motorer, mens dagens testkandidat har en 1,6-liter. Det har seg imidlertid slik at verken Polo eller Jazz er tilgjengelige med 1,6-liters motor. Årsaken er at de to bilene rett og slett ikke trenger en så stor motor. Peugeot 207 derimot, er så mye tyngre enn de to konkurrentene at den faktisk trenger en 1,6-liter.

For treg med 1.4-liter?

Nå skal det selvsagt understrekes at også 207 er tilgjengelig med 1,4-liters bensinmotor i to effektutgaver. Vi har foreløpig ikke testet disse, og tør derfor ikke påstå at disse er håpløse. Våre erfaringer med 207 1.6 tyder imidlertid på at 207 med 1,4-liters motor blir så treg at den ikke vil holde følge med andre småbiler med 1,4-liters motorer. Dermed blir det faktisk mest logisk å bruke Peugeot 207 1.6 som utgangspunkt for sammenligning med andre småbiler med 1,3-, 1,4- og 1,5-liters motorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer