Konklusjon og konkurrenter

For under 230.000 får man en godt utstyrt småbil med god plass og over gjennomsnittlig sprek motor for klassen. Ikke mange kan matche det.

Publisert
Sist oppdatert

Nissan Notes nærmeste konkurrent er Opel Meriva. Den er omtrent like stor, men vesentlig tyngre med sine 1300 kilo. Dermed gir 1,6-literen den markant dårligere ytelser, faktisk bruker den 13,3 sekunder på 0-100 km/t, 2,6 mer enn Nissan Note. Når Note i tillegg er livligere på veien, blir den vårt valg blant erkekonkurrentene, selv om Merriva nok har en smule mer fleksible seteløsninger.

Skoda Roomster

Skoda har nettopp lansert Roomster, en høyreist bil i samme kategori som Note. Roomster er imidlertid en del større og kommer på tross av mindre motorer til å bli dyrere enn Nissan Note. En annen litt mer perifer konkurrent er Ford Fusion, men denne byr ikke på samme plassforhold og romfølelse som Note. Den er også mindre prisgunstig enn vår testbil.

Går man litt ned i størrelse, finner vi plattformsøsken Renault Modus og den eneste i klassen med skyvedører, Peugeot 1007. Disse måler under 380 centimeter, men er likevel dyrere.

Hyundai Matrix

En annen konkurrent er Hyundai Matrix. Den er omtrent like prisgunstig som Note, men ble lansert så tidlig som i 2001. Derfor kan vi ikke anbefale å kjøpe denne fremfor Note som fremstår som en langt mer moderne bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer